PKK'nın, Almanya'da Türklere Karşı Saldırıları Ciddi Oranda Arttı

TAKİP ET

Almanya'da bulunan Türk kurumlarına, camilerine ve dükkanlarına karşı işlenen suçlarda ve saldırılarda ciddi oranda artış yaşandığı Avrupa Polis Teşkilatının raporunda yer aldı.

Almanya’da bulunan Türk kurumlarına, camilerine ve dükkanlarına karşı işlenen suçlarda ve saldırılarda ciddi oranda artış yaşandığı Avrupa Polis Teşkilatının raporunda yer aldı.

‘Avrupa Birliği (AB) Terörizm Durumu ve Trendi 2019 Raporu’ Avrupa Polis Teşkilatı’nın (Europol) internet sitesinde yayınlandı. Rapora göre Almanya’da bulunan Türk kurumlarına, camilere ve dükkanlara karşı işlenen suçlarda ve saldırılarda ciddi artış yaşandı.

Aşırı Sol, PKK ile İşbirliği Yapıyor

Raporda Almanya’daki Türk kurumlarına, camilere ve dükkanlara karşı gerçekleştirilen saldırılarda ve işlenen suçlarda yaşanan ciddi artış, Türkiye’nin 2018 yılı içerisinde düzenlediği Afrin harekatına karşı bir misilleme ya da intikam olarak değerlendirildi. PKK terör örgütü bu suçları işlerken ve saldırıları gerçekleştirirken Almanya’daki aşırı sol gruplar ile işbirliğine gidiyor.    

Raporda yer alan diğer bir bilgi ise Avrupa Birliği’ne üye ülkelerdeki aşırı solcu gruplar ile PKK terör örgütü arasında güçlü bir bağ ve dayanışma olduğu, aşırı sol grup üyelerinin PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen eylemlere katılarak destek verdiği yönünde.

PKK, Avrupa’da Aidat Topluyor

Avrupa’da yaşayan PKK üyeleri ve sempatizanları tarafından yıllık fon kampanyası kapsamında üyelik aidatları toplanmasının yanı sıra yayında satıldığına değinilen raporda, PKK terör örgütü üyelerinin Kürt işletme sahiplerinden zor kullanarak para topladığına da yer verildi. Bu kapsamda, Belçika mahkemesi tarafından 2018 yılı içerisinde 4 kişiye mahkumiyet cezası verildi.

PKK terör örgütünün, Suriye’de faaliyet gösteren uzantılarına lojistik ve finansal destek sağladığı bilgisi de raporda yer aldı.

PKK terör örgütü üyelerinin örgütlü suçlara, kara para aklama, uyuşturucu kaçakçılığı ve ticareti, göçmen kaçakçılığı suçlarına karıştığına da raporda yer verildi.

PKK terör örgütü Almanya aşırı sol saldırı son dakika haber