PKK Yandaşları Dehşet Saçtı! Polisle Çatışıp Avrupa Konseyi Binasını Bastı

TAKİP ET

Bölücü terör örgütü PKK yandaşları Fransa'da Avrupa Konseyi binasına saldırdı. Polisle çatışan terör yandaşları binaya zarar verdi.

Bölücü terör örgütü PKK yandaşları Fransa’da Avrupa Konseyi binasına saldırdı. Polisle çatışan terör yandaşları binaya zarar verdi.

Olay, Fransa’nın Strazburg kentinde meydana geldi. Avrupa Konseyinin birçok kuruluşunun çalışmalarını sürdürdüğü Agora binasına zorla giren terör yandaşları polisle çatışmaya girerek binaya zarar verdi.

TERÖRİST BAŞININ SERBEST KALMASI İÇİN ETRAFA DÖVİZ ASTILAR

Alınan bilgilere göre, yaklaşık 30 kişilik bir grubun güvenlik kontrolünü aşarak Avrupa Konseyinin ek binası olan Agora binasına girdiği ve burada terörist başı Abdullah Öcalan’ın serbest kalması için dövizler basarak etrafa astıkları öğrenildi. Yaklaşık 600 kişinin çalıştığı binaya giren terör yandaşlarının çok sıkı şekilde korunan ve denetlenen ve manyetik kartlarla açılan güvenlik bariyerlerini nasıl aştıkları bilinmezken güvenlik güçlerinin gruba geç müdahalede bulundukları öğrenildi.

POLİSLE ÇATIŞTILAR

Saldırdıkları binayı alt üst eden terör yandaşları polisin müdahalesiyle bölgeden uzaklaştırılırken bazı PKK’lı yandaşların polisle çatıştığı öğrenildi. Bina içerisinde birçok ülkeden gelen uzmanın ve çalışanların polisin güvenlik önlemleri ile başka katlara sevk edildikleri öğrenildi. Öte yandan PKK yandaşlarının daha öncede Avrupa Konseyi binalarına saldırılarda bulunduğu ve maddi hasara uğrattığı biliniyor. 

FRANSIZ MAKAMLARI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI

Aynı zamanda konseyin girişinde yer alan araç parklarında PKK yandaşlarının uzun zamandan beri bir araya gelerek gösteri düzenlemesi ve terörist başı Öcalan’a ait posterleri etrafa asmasına Fransız makamlarının müdahale etmemesi büyük tepki toplamıştı.

 

PKK Yandaş Terör örgütü Fransa Avrupa Konseyi Agora Polis