Pilates salonunda başlatılan yardımlar sayesinde depremzede ailelere 73 ev tahsis edildi

TAKİP ET

Pilates salonunda depremzedeler için giysi yardımı başlatan Serap Ünal, "Yetmiş üç ev kurduk ama bunun dışında başka evlere yerleşen depremzedelere de eşya takviyesinde bulunduk." İfadelerini kullandı.

Çorum'da depremzede ailelerin çocuklarına yönelik giysi temin etmek için başlatılan yardım çağrısı, iki hafta içerisinde yüzden fazla gönüllünün bulunduğu, eşyalı 73 evin tahsis edildiği bir iyilik hareketi haline geldi.

Pilates salonu işleten Serap Ünal, bir üyesinin komşusuna gelen depremzede ailenin çocuklarına yönelik giysi desteği istemesinin ardından sosyal medya hesabından konu hakkında yardım talebinde bulundu. Yardım talebinin ardından depremzede ailelere yardım etmek isteyen gönüllüler, pilates salonuna pek çok sayıda giysi getirdi. Bu esnada kimi üyelerin de atıl durumda olan evlerini depremzedelere açabileceklerini belirtmesi üzerine, salona giysi almak için gelen depremzedeler, gönüllülerin evlerine alındı.

Kıyafet yardımı ile eve yerleştirmelerin ivedilikle 6 kişilik ekip kurup görev dağılımı gerçekleştiren Ünal, içinde eşya bulunmayan evler için ise çevresinden eşya toplamaya girişiminde bulundu. Çorum Belediyesinin otomobil ve insan gücü sağladığı, nakliyecilerin ücretsiz yaptığı, 20 lise öğrencisinin ise destek verdiği çalışma neticesinde, şehre gelen yüzden fazla depremzede için 73 eşyalı ev kuruldu.

Konu hakkında konuşan Ünal, "İlk eve yerleştirmemiz bu şekilde başladı. Daha sonra bazı gönüllüler boş evlerinin olduğunu, bazıları da fazladan ev eşyalarının olduğunu söylediler ve bu süreç hızlı bir şekilde ev düzmeye geçti. Bu arada yaptığımız yardımlar duyulunca depremzedeler buraya gelmeye başladı." ifadelerini kullandı.

'DEPREMZEDELERİN EKSİKLERİNİ İHTİYAÇLARINI TAKİP EDİYORUZ'

Yardımlara ilişkin konuşan Ünal, "Çekirdek kadro olarak 6 kişilik koordinasyon ekibi oluşturduk. Bunun dışında yüzlerce insan taşımada, kolilemede, eşya bulmada yardım etti. Yetmiş üç ev kurduk ama bunun dışında başka evlere yerleşen depremzedelere de eşya takviyesinde bulunduk. Yetmiş üç eve aileleri yerleştirdik, yüzlerce insanı evlere yerleştirmiş olduk. Depremzedelerin takibindeyiz, eksiklerini ihtiyaçlarını takip ediyoruz." dedi.

Çorum depremzede konut