'Peygamberim' Diyerek Dini Kitap Sattılar Vatandaşı Dolandırmaya Çalıştılar!

TAKİP ET

Çorum'da 'Peygamberim' diyerek kitap satmaya çalışan iki kişi vatandaşın dini duygularını sömürmeye çalıştı. Yapılan bu olaya ise sadece 95 TL ceza kesildi. Bu şahısların yaptığı olaya Kanuni bir işlem yapılmadı.

Çorum’da ‘Peygamberim’ diyerek kitap satmaya çalışan iki kişi vatandaşın dini duygularını sömürmeye çalıştı. Yapılan bu olaya ise sadece 95 TL ceza kesildi. Bu şahısların yaptığı olaya Kanuni bir işlem yapılmadı.

Çorum Merkezde iki kişi vatandaşların evlerine giderek kendilerini ‘peygamber’ olarak tanıttı. 44 yaşındaki Yücel ve 54 yaşındaki Ali E. yapılan ihbarlar sonrasında bir apartmanda polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

CİNSEL İSTİSMAR VE HIRSIZLIKTAN SABIKALARI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Vatandaşların dini duygularını sömürmek isteyen bu iki şahsın cinsel istismar ve hırsızlık suçlarından sabıkaları olduğu ortaya çıktı. Gelen bazı iddialara göre bu ikilinin girdikleri bazı evlerde el falı bakma bahanesi ile ziynet eşyalarını çaldıkları öne sürüldü. Gelen ihbarlar üzerine bu iki şahsı gözaltına alan polis ekipleri daha sonra bu ikiliyi Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne sevk etti.

‘PEYGAMBERİM DEMEDİM’

Şahıslardan Yücel E. basın mensuplarının kendisini görüntülemesinden rahatsız olarak ‘Ben Peygamberim demedim. Sadece kitap satıyorum. Hırsızlık mı yapayım?’ dedi. Basın mensuplarına kendisini açıklamaya çalışan şahsın ara ara Kelime-i Şehadet getirerek dualar okuması da dikkat çekti. 

SADECE 95 TL CEZA KESİLDİ

Gözaltına alındıktan sonra polis ekipleri tarafından Çorum Belediyesi Zabıta ekiplerine teslim edilen şahısların ‘Kabahatler Kanunu’na muhalefet” ten 95’er lira para cezası kesildiği öğrenildi. Aynı zamanda iki şahsın üzerlerindeki paralara da el konulduğu ve Kayseri’ye gönderilmek için otobüs terminaline gönderildiği belirtildi.

 

çorum dolandırıcılık peygamber dini duygular