Pentagon'un Açıklaması Kafaları Karıştırdı: Türk Askeri Menbiç'e Girmeyecek

TAKİP ET

ABD Savunma Bakanlığının Pentagon'da görev yapan sözcüsü Ryan, Bugün yaptığı açıklama ile kafaları karıştırdı. Ryan açıklamasında, "Türk askerlerinin Menbiç'in içine girmeyeceğini söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığının Pentagon'da görev yapan sözcüsü Ryan, Bugün yaptığı açıklama ile kafaları karıştırdı. Ryan açıklamasında, "Türk askerlerinin Menbiç'in içine girmeyeceğini söyleyebilirim"  ifadelerini kullandı.

ABD ve Türkiye arasında sağlanan anlaşma sonucunda Türk askeri Menbiç'e girdi.  Menbiç Kırsalında Türk askeri ve ABD askerleri birlikte devriye görevi yürütürken Türk yetkililerden yapılan açıklamalarda askerlerimizin şehir içine kadar ilerleyeceği bilgisi geldi.  Fakat bugün açıklama yapan ABD savunma Bakanlığı'nın Pentagon’da görev yapan sözcüsü Ryan, "Türk askerlerinin Menbiç'in içine girmeyeceğini söyleyebilirim"   dedi.

PENTAGON MUHABİRLERİNE BRİFİNG VERDİ
Video konferans yolu ile Bağdat'tan Pentagon muhabirlerine birifing veren Ryan,  kendisine Menbiç ile ilgili olarak sorulan bir soruyu yanıtlarken bölgedeki bütün kontrolün menbiç askeri konseyinde olduğunu dile getirdi.  ABD'nin bölgedeki asker sayısında ve askeri operasyonların da bir değişiklik olmadığını söyleyen Ryan, "ABD ve Türkiye arasında Türk güçlerinin Menbiç'e girmeyecekleri yönünde bir tür anlaşma var mı?" sorusuna ise "Henüz bu konudaki nihai karar hakkında bilgim yok ama bize söylenen, Menbiç'in içine girmeyecekleri şeklinde" yanıtını verdi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon açıklama Türk askeri Menbiç