Pendik'te Kimlik Kontrolü Yapmak İsteyen Polise Silahlı Saldırı

TAKİP ET

İstanbul'un Pendik ilçesinde etrafta kaskla dolaşan iki kişiden şüphelenen polis memurları tarafından şüphelilere kimlik kontrolü yapılmak istenince, şüpheliler tarafından polis memurlarının üzerine ateş açıldı. Polis memurlarının ateşe karşılık vermesi üzerine şüpheliler, motosiklete binerek olay mahallinden kaçtı. Şüphelilerin yakalanması için başlatılan geniş çaplı operasyon sürüyor.

İstanbul'un Pendik ilçesindeki Batı Mahallesi'ne motosikletle geldikten sonra motosikleti bir binanın girişine bırakarak etrafta kaskla dolaşmaya başlayan iki kişinin hal ve tavırlarından şüphelenen polis memurları, kimlik kontrolü yapmak istedi.

Ancak kimlik kontrolü yapılmak istenen iki şüpheli tarafından polis memurlarının üzerine ateş açıldı. Polis memurlarının silahlı saldırıya karşılık vermesi üzerine şüpheliler, mahalleye geldikleri motosiklete binerek olay mahallinden kaçtı. 

Polis ekipleri tarafından olay mahallinde inceleme yapılırken, şüphelilerin yakalanarak gözaltına alınması için başlatılan geniş çaplı operasyon devam ediyor.  

Valilikten Açıklama

Pendik ilçesinde polis ekiplerine yönelik silahlı saldırıyla ilgili bir açıklama yapan İstanbul Valiliği, "Bu akşam saat 22.45 civarında siyah kıyafetli ve kasklı olan iki şüpheli, Pendik ilçesindeki Batı Mahallesi Geziboyu Caddesi'ne motosikletle geldikten sonra motosikleti bir binanın girişine bırakıp kasklı olarak etrafta dolaşmaya başladı. 

İki kişinin durumundan şüphelenen bölgede görevli polis memurları, şüphelilere kimlik kontrolü yapmak istedi. Ancak iki şüpheli, polis ekiplerinin üzerine silahla ateş açtı. 

Polis memurları tarafından silahlı saldırıya karşılık verilmesi üzerine motosiklete binen şüpheliler olay mahallinden kaçarak uzaklaştı. Silahlı saldırıda can kaybı ve yaralanma olmadı. Şüphelilerin kimliklerinin belirlenmesi ve yakalanarak gözaltna alınması için başlatılan çalışma devam ediyor." ifadelerine yer verdi.  

İstanbul Pendik Silahlı Saldırı Polis