Pendik Belediye Başkanı Cin: İBB, gecekondu sahiplerine dairelerini tahsis etmemekle bir suç işliyor

TAKİP ET

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, 'Pendik 2023 Vizyon Buluşmaları' etkinliği kapsamında STK temsilcileri ile buluştu.

İBB'nin hak sahiplerine 432 evi sahiplerine vermediği iddiasında bulunan Başkan Ahmet Cin, "İBB, gecekondu sahiplerine dairelerini tahsis etmemekle bir suç işliyor, biz bunun peşindeyiz" ifadelerini kullandı.

'DUYUYORUZ Kİ ŞU ANDA O DAİRELERE BAŞKA BİRİLERİ YERLEŞTİRİLMEK SURETİYLE O GECEKONDU SAHİPLERİNİN HAKLARI ELLERİNDEN ALINMAYA ÇALIŞILIYOR'

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, İBB'nin gecekonduda yaşayan vatandaşa 432 evin tahsis edilmediğini ve o evlere başka vatandaşların yerleştirilmek istendiğini ifade eden başkan Cin, “Maalesef İstanbul'un en büyük sorunlarından bir tanesi, gecekondu sorunu. Bu gecekondu sorunu aslında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanı zamanından beri projelendirilen planlanan bir çalışmaydı. Bu çalışmanın neticesinde Pendik'te 1994 senesine geldiğimizde yaklaşık 12 bin 500 tane gecekondu vardı. Bununla ilgili çalışmalar belli bir noktaya gelmişti. En son rahmetli Kadir Topbaş, Mevlüt Uysal Büyükşehir Belediye Başkanı iken yapılan ve bitirilen yaklaşık 432 tane konutun bitirilerek ve gecekondu sahiplerine teslim edilmesi gerekiyordu. Ama mevcut belediye başkanı göreve geldiği andan itibaren büyükşehir meclisinden oy birliğiyle bu kararın tahsislerin geçmiş olmasına rağmen mevcut belediye başkanı gecekondu sahiplerine daireleri tahsis etmemekle beraber bir suç işliyor. Dolayısıyla biz bunun peşindeyiz. Şu anda gecekonduda yaşayan 432 tane hak sahibine, bu hazır olan dairelerin tahsisinin hızlı bir şekilde yapılmasını istirham ediyoruz. Duyuyoruz ki şu anda o dairelere başka birileri yerleştirilmek suretiyle o gecekondu sahiplerinin hakları ellerinden alınmaya çalışılıyor. Buna müsaade etmeyeceğiz Bunun takibini yapacağız. Yakın zamanda bununla ilgili çalışmalarımızı inşallah sizlerle paylaşmış olacağız” açıklamalarında bulundu.

Pendik İBB İmamoğlu