Paypal, Türkiye faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı

TAKİP ET

Dünya'nın en popüler ve en çok kullanılan ödeme ve alışveriş kartlarından olan Paypal, Türkiye faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Neden olarak da...

Dünya'nın en popüler ödeme kartlarından olan Paypal, beklenildiği üzere Türkiye faaliyetlerini 6 Haziran 2016'dan itibaren durdurduğunu açıkladı. Bu tarihten itibaren Türkiye üzerinden hizmet alan müşterileri de Paypal üzerinden para alıp göndermeyecekler. Web Sitesinden Duyurdu Paypal bu kararını, aslında mecburiyetini web sitesine koyduğu aşağıdaki duyuru ile yaptı.

PayPal olarak Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurduğumuzu üzülerek bildirmekteyiz.

"6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır.  Müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilirler. Belirtmek isteriz ki, PayPal’ın önceliği her zaman müşterileri olmuştur. Ancak yerel düzenleyici kuruluşa yaptığımız lisans başvurusunun reddi ve ilgili kurumun Türkiye'deki faaliyetlerimizi durdurma talimatı doğrultusunda uygulamak durumunda olduğumuz bu karardan dolayı üzüntü duymaktayız. Müşterilerimiz ziyaret ederek bu sürecin kendilerini nasıl etkileyeceğine ilişkin detaylı bilgi alabilirler. PayPal olarak tüm müşterilerimize bugüne kadar bizi tercih ettikleri için  teşekkürlerimizi iletmek isteriz. PayPal'a vermiş olduğunuz destek Türkiye'deki çalışanlarımız ve şirketimiz için her zaman önemli olmuştur. Gelecekte Türkiye'deki müşterilerimize yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarımız devam edecektir." Paypal'a Hangi Kuruluş Lisans Vermedi? BDDK (Bağımsız Düzenleme ve Denetleme Kurulu) Paypal'a lisans vermeyerek ve Türkiye faaliyetlerini durdurmasını isteyerek Paypal'ı bu duruma mecbur hale getirmiştir. Paypal ne işe yarıyordu? Paypal, Dünya çapında bir ödeme kartı uygulamasıydı. Dünya üzerinde alışveriş hizmeti veren neredeyse tüm web sitelerinde geçerliydi. Ödeme açısından büyük avantajları vardı. Eft ücreti gibi bankaların müşterilerini sömüren yüksek tutarları burada cüzi anlamda bulunmaktaydı. Uluslararası alış-satış işlemi yapanların banka komisyonları ödemeden satış işlemlerini hızlı bir şekilde yapmalarını sağlardı. Mesela; bir web siteniz var ve bu siteye Hollanda'dan bir müşteri çıktı. 500 $ ödeyecek ve siteyi satın alacak. Bu noktada paypal arada hiç bir komisyon almadan satışın gerçekleşmesine aracı oluyordu. Ve satıcı kişi bu parayı çok düşük bir komisyonla Türkiye'deki banka hesabına aktarabiliyordu. Paypal olmadığı noktada bu tür satışların ödemelerini almak hem günler sürecek hemde arada bankaların milleti sömüren yüksek komisyon tutarları devreye girecektir. Bununla birlikte yurt dışı müşterisi bulunan ve freelance hizmet verenler de bu sistemin kapatılmasından büyük zarar göreceklerdir. Paypal'ın kaldırılmasından sonra neler yapılacak? Paypal alternatifleri nelerdir? Paypal, dünya ile entegre olmamızı sağlayan bir ödeme sistemiydi. Bu sistemin kapatılmasının ardından yurt içinde iPara, enPara, BKM Ekspress, PayNet gibi sistemler kullanılabilir. Paypal gibi Türkçe desteği olan ödeme kartı bulmanın zor olduğunu öncelikle belirtmek isteriz. Bu noktada iyi bir alternatif olacak Payoneer kart diğer kartlardan ön plana çıkmakta. Teb ile ortak çalışan bir kart ve gelen ödemeleri ATM'den çekebiliyorsunuz. Paypal'ın kapatılması haberi şu an ve Twitter gibi sosyal medya sitelerinde en çok konuşulan konular arasında yer almakta.  

paypal alternatifleri paypal neden kapandı paypal neden lisans alamadı