Pavyondan Çıkıp Örgüt Evine Gidiyorlarmış

TAKİP ET

FETÖ yapılanmasına ilişkin yargı süreci devam ederken örgüt üyelerinin büyük bir kısmının sabaha kadar pavyonda eğlendikleri ve ardından cemaat evine gidip Gülen videoları izledikleri ortaya çıktı.

FETÖ soruşturması kapsamında görülen davalarda yargılanan eski Paris askeri ataşesi Emin Ali Can Ulaş ifade verdi. Tanık olarak dinlenen ismi verilmeyen kişilerde gündeme geldi. Verdikleri ifadeler sonrasında Kıbrıs'ta birlikte çalıştıklarını ve yaşadıklarını anlattı. Tanık olarak dinlenen H.Ş isimli kişi toplantılara birlikte gittiklerini anlattı. En çok dikkat çeken detay ise pavyondan birlikte çıktıktan sonra eve gidip ibadet ettiklerini anlatması oldu. 

FETÖ terör örgütü hakkındaki davalar hız kesmeden görülmeye devam ediyor. Bu süreç içerisinde tutuksuz yargılanan Emin Ali Ulaş yargılanmaya devam etti. Görülen davanın geçtiğimiz günlerde Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldüğü açıklandı. Davaya tutuksuz sanık ile birlikte avukatı da katıldı. Dava dosyası okunduğu sırada tanık olarak katılan kişilerin ifadesi de okutuldu. 

PAVYONDAN ÇIKIP ÖRGÜT EVİNE GİTMİŞLER

O dönem cemaat evlerinde birlikte toplandıklarını ifade eden tanık ifadelerinde askeri okulda da birlikte eğitim aldıklarını ve sonrasında görev yaptıklarını anlattı. Kıbrıs'ta birlikte çalıştıkları dönemde yakınlaştıklarını ve böylece cemaat ismi verilen yapı içerisine girdiğini anlattı. 

İfadeleri sırasında 'Örgüt demeye dilim varmadı biz hizmet hareketi derdik. Sorumlu olan mahrem imamla ayda bir kez görüşme imkanımız olduk. Toplantılara birlikte giderdik. Sabaha kadar birlikte eğlenip pavyona gidip ardından sabah cemaat evine gidip birlikte Gülen videoları izlediğimiz de olurdu.' ifadelerini kullandı. Bunun ardından ifadelerdeki pavyon ayrıntısı dikkat çekti. 

fetö dava operasyon