Patronunu otomobilde boğazını keserek öldürdükten sonra, sevgilisinin evine gitmiş

TAKİP ET

Bursa'nın Akyazı ilçesinde, korkunç bir cinayet vakası ortaya çıktı. Muhabirlerimiz olayın tüm detaylarını araştırdılar.

Temmuz ayında, Osmangazi ilçesi Kent Meydanı otoparkının yanında yaşanan dehşet verici olayda, otomobil yedek parça satışı yapan ve aynı zamanda otomobil ticareti ile uğraşan Mustafa Ekşi (41), kullandığı 16 KM 015 plakalı aracında, muhasebecisi Halil Kağan Oğuz tarafından hedef alındı. Arka koltukta oturan Oğuz, Mustafa Ekşi'yi boğazını kesip ardından sırtından iki kez bıçaklayarak öldürdü. Bu korkunç cinayet sonrasında, Halil Kağan Oğuz kaçarak olay yerinden uzaklaştı.

Cinayet sonrasında, Halil Kağan Oğuz'un bir gün sonra polise giderek teslim olduğu ve ifade verdiği öğrenildi. İfadesinde, cinayeti işlediğini kabul eden Oğuz, nedenini açıkladı. İddianamede ise Oğuz'un cinayeti, öldürülme korkusu nedeniyle işlediğini ifade ettiği belirtildi. 

Oğuz ifadesinde, "Yaklaşık 10 aydır Mustafa'nın ticari işlerini takip ediyordum. Olay günü aramızda bir otomobil satışı nedeniyle tartışma çıktı. Bana hakaretlerde bulundu ve tehdit etti. Kendisinde silah olduğunu düşündüm ve kendimi savunmak amacıyla bıçağı kullanarak onu yaraladım" dedi.

Ayrıca, cinayeti işledikten sonra, sevgilisinin evine gittiğini, cinayette kullandığı bıçağı ve kurbanın cep telefonunu çöpe attığını açıklayan Oğuz, "Sevgilimin evinde dinlendim, kanlı kıyafetlerimi değiştirdim ve ardından Bursa'ya döndüm. Geceyi iki ayrı parkta geçirdim ve ertesi gün polise giderek teslim oldum" diye ifade verdi.

Halil Kağan Oğuz hakkında açılan dava, 'Kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası talebiyle 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Bu şok edici olayın yargılanması, yakın gelecekte başlayacak ve kamuoyu büyük bir merakla takip ediyor.

Bursa cinayet ölüm haberi detay