Patronunu öldürdü, 17 gün boyunca arama çalışmalarına katıldı

TAKİP ET

Samsun'da geçtiğimiz yıl yaşanan olayda, patronu Ümit Şahin'i (29) öldürdüğü suçlamasıyla müebbet hapis cezası istenen Onur Can Kaya (30), 17 gün süren arama çalışmalarına katıldı.

Ümit Şahin'in babası, yaşadıklarını anlatarak, "Onur Can'a 'Ümit nerede?' diye sordum. Bana, 'Kadir amca ben nereye gittiğini bilmiyorum, dükkanı kapatmış gitmiş' dedi. Ümit'e mesaj attım ve bana onun telefonundan gelen mesajda, geleceğini, dükkanı açmamı ve temizlik yapmamı istediğini yazıyordu. Çok bekledik, gelmeyince Onur Can'a 'Ne yapacağız?' diye sordum. 'Gelecek kafası biraz bozuk' dedi. Bizi kandırmak için bu kelimeleri kullanmış. 17 gün boyunca bizimle beraber gezdi, ağladı" şeklinde konuştu.

Olay, geçen yıl 7 Aralık'ta Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde meydana geldi. Perde dükkanı sahibi Ümit Şahin, yanında çalışan Onur Can Kaya'ya 30 bin lira borç vermişti. Ancak bir süre sonra Kaya, borcunu ödeyemediği gerekçesiyle Şahin'in annesine giderek senet imzalatmak istedi. İş yerinde çıkan tartışma büyüyerek devam etti ve sonunda Onur Can Kaya, Şahin'i başından vurarak öldürdü. Ardından cesedi ahşap bir sandığa koyup vidalayarak kapattı.

Sandığın etrafa yaydığı kötü koku, çevredeki esnafın dikkatini çekti ve sandığın kaldırılmasını istediler. Onur Can Kaya, nakliyeci çağırarak sandığı ilçedeki boş bir araziye bıraktı. Sandıktan yayılan kötü kokuyu fark edenler durumu polise bildirdi. 23 Aralık'ta yapılan arama çalışmaları sonucunda sandık açıldığında, Ümit Şahin'in cansız bedeniyle karşılaşıldı. Görgü tanıklarının ifadeleri ve delillerin incelenmesi sonucunda sandığı Onur Can Kaya'nın bıraktığı belirlendi.

Cinayet şüphelisi Kaya, olay yerinde gözetleme yapan polisler tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Emniyette verdiği ifadenin ardından hakimlik tarafından tutuklandı. Onur Can Kaya'nın ilk duruşmadaki savunmasında, "Silahı aldım, Ümit yakamdan tutup beni çekiştirdi. Silahı elime aldığımda tetik baş parmağımdaydı. Silah ateş aldı ve kurşun ensesine saplandı" dediği belirtildi. Ancak Ümit Şahin'in babası Kadir Şahin, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Onur Can'ın söylediği her cümlede çelişki var. Doğru söylediği bir kelime dahi yok. Bize 'Ümit nerede?' diye sorduğumuzda, 'Ben nereye gittiğini bilmiyorum, dükkanı kapatmış gitmiş' dedi.

Ümit'in telefonundan bana gelen mesajda, geleceğini, dükkanı açmamı ve temizlik yapmamı istediği yazıyordu. Çok bekledik, gelmeyince Onur Can'a 'Ne yapacağız?' diye sordum. Bana, 'Gelecek kafası biraz bozuk' dedi. Bizi kandırmak için bu kelimeleri kullanmış. Biz, 17 gün boyunca Onur Can'la beraber gezdik, ağladı" şeklinde konuştu.

Kadir Şahin, oğlu Ümit Şahin'in silahla işi olmadığını ve Onur Can Kaya'nın söylediklerinin doğru olmadığını ifade etti. Ümit Şahin'in borçlarının olduğunu ve oğlunun ona yardım etmek için çabaladığını belirten Kadir Şahin, adalet arayışında olduklarını ve Ümit Şahin'in anısını yaşatmak için elimden gelen her şeyi yapacağını dile getirdi. Ancak acı dolu bir şekilde ekledi, "Evimi satacağım, arabamı satacağım ve oğlumun borcunu ödeyeceğim.

Mahkemenin olduğu gün eşim acilde yatıyordu. Onur Can'ın hapisten çıkmasını istemiyorum. Benim oğlumun da bir suçunu bulsunlar, desinler ki hak etmiş o zaman eyvallah. Elimi göğsüme koyar, giderim. Benim gecem gündüzüm yok, 3 aydır içim kan ağlıyor" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Bu acı dolu olay, Samsun'da yaşanan bir trajedinin yürek burkan hikayesini anlatıyor. Bir borç anlaşmazlığı sonucunda hayatını kaybeden Ümit Şahin'in babası, oğlunu aramak için günlerce çabaladığını, ancak sonunda Onur Can Kaya'nın acımasız bir cinayet işlediğini öğrendi. Bu trajik hikaye, adalet arayışının ve ailenin yaşadığı acının bir yansıması niteliğinde.

Samsun cinayet ölüm haberi