Patatesli Çilav tarifi

TAKİP ET

TV8 ekranlarının severek izlenen yarışma programı MasterChef'in son yayınlanan yeni bölümünde yarışmacılar en lezzetli patatesli çilav'ı hazırlamak için kıyasıya mücadele verdi.

TV8 ekranlarının severek izlenen yarışma programı MasterChef’in son yayınlanan yeni bölümünde yarışmacılar en lezzetli patatesli çilav’ı hazırlamak için kıyasıya mücadele verdi. Yarışmacılardan istenen yemeğin ardından izleyicileri meraklandırdı ve çok sayıda MasterChef izleyicisi internetten patatesli çilav tarifini araştırmaya başladı. Peki, patatesli çilav nedir? Nasıl yapılır? Patatesli çilav için hangi malzemeler gerekli? İşte tüm detaylar…

Patatesli Çilav Nedir?

MaterChef Türkiye yarışmasında gündeme gelen ve Türk mutfağının en özel yemekleri arasında olan patatesli çilav herkesin mutlaka denemesi gereken bir lezzet olarak öne çıkıyor. 
Patatesli Çilav Malzemeleri

-    2 Tatlı kaşığı tu

-    5 Adet patates

-    2 Bardak uzun pirinç

-    2 Yemek kaşığı tereyağı



Patatesli Çilav Yapımı

Patatesli çilav için gerekli olan malzemeler temin edildikten sonra ilk olarak bol tuzlu bir suda pirinç yaklaşık 1 saat kadar bekletilir. Hemen ardından patatesler incecik halka olacak şekilde doğranır ve tuzlu suda beklemeye bırakılır. Daha genişçe bir tencereye bol miktarda su koyularak içerisine 1 tatlı kaşığı tuz atılır. Su kaynadıktan sonra suda bekletilen ardından da yıkanmış olan pirinçler kaynayan suya ilave edilir. Pirinçler suda 7 ila 8 dakika kaynadıktan sonra soğuk suyun altında iyice yıkanır ve suyunun güzelce süzülmesi için kenarda bekletilir. Pirinçler süzülmeye bırakılırken tencere tereyağı ile iyice yağlanır. Önceden dilimlenmiş olan patatesler yağlanan tencerenin alt ve kenar kısımlarına yan yana olacak şekilde sıralanır. Dizilen patateslerin üzerine karabiber ve tuz atılır. Ardından haşlanmış pirinçlerin yarısı patateslerin üzerine koyulur. Bunun ardından pirinçlerin üzerine 2 kaşık tereyağı parça parça koyulduktan sonra pirincin diğer yarısı da koyulur ve bunun üzerine tereyağının gerisi ilave edilir. Hazırlanan aroma 30-35 dakika pişirildikten sonra tencere ters çevrilir ve servis edilir. 


 

patatesli çilav çilav tarifi