Pastanede Oturan 2 Arkadaşa Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 1 Yaralı

TAKİP ET

Konya'nın Ereğli ilçesinde meydana gelen olayda, pastanede oturan 38 yaşındaki Yavuz Çapan ve arkadaşı 29 yaşındaki Hacı Salih Çamlıbel, uğradıkları silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Çapan tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybederken, şüpheli 44 yaşındaki Hilmi P. ise polis ekipleri tarafından suç aleti tabancayla gözaltına alındı.

Dün akşam saat 21.40 civarında Hacı Mütahir Mahallesi, Rauf Denktaş Caddesi’ndeki bir pastanede meydana gelen olayda, pastanede oturan Yavuz Çapan ile Hacı Salih Çamlıbel'in yanına yaklaşan bir kişi, iki arkadaşa yanındaki tabancayla ateş etti. Çapan başına ve göğsüne, Çamlıbel ise sol koluna ve göğsüne isabet eden mermilerle ağır yaralandı.

Olayın 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbar edilmesinden sonra olay mahalline sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay mahallinde yapılan yaralılardan Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan Yavuz Çapan doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybederken, arkadaşı Çamlıbel'in ise tedavisi sürüyor. 

Olaydan sonra çalışma başlatan polis ekipleri, şüphelinin 51 BA 822 plakalı otomobille olay mahallinden kaçtığını belirledi. Olayın şüphelisinin Hilmi P. olduğunu da tespit eden ekipler, annesinin yaşadığı Eti Mahallesi’ndeki eve operasyon düzenledi. Hilmi P., suç aleti tabanca ile birlikte yakalanarak emniyete götürüldü. Hilmi P.'nin polise verdiği ilk ifade de eşinden ayrılmasına Yavuz Çapan'ın neden olduğunu, bundan dolayı da kendisine husumet beslediğini ifade ettiği öğrenildi.

Olayla ilgili başlatılan tahkikat devam ediyor. 

Konya Ereğli Silahlı Saldırı Pastane