Parçalanmış Cesedi Bulunmuştu, 3 Yıl Sonra Flaş Gelişme

TAKİP ET

Samsun'da yaklaşık 3 yıl önce öldürülen ve fındık bahçesinde yabani hayvanlar tarafından parçalanmış şekilde cesedi bulunan 16 yaşındaki kızın failleri polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Samsun'un Çarşamba ilçesinin acıklı Mahallesi'ndeki Jandarma sorumluluk bölgesinde yaklaşık 3 yıl önce meydana gelen olayda 16 yaşındaki Zekiye Keskin 8 Mayıs 2016 tarihinde kayıplara karıştı. Anne Gülizar Keskin kızının kaybolmasından 3 gün sonra Jandarma'ya kayıp başvurusunda bulundu.

CESEDİ 3 AY SONRA BULUNDU

Kızının kaybolmasından ardından bir ay sonra anne Gülizar Keskin hayatını kaybetti. 16 yaşındaki genç kızın cesedi ise yabani hayvanlar tarafından parçalanmış halde olaydan yaklaşık 3 ay sonra 6 Ağustos tarihinde bahçe sahibi tarafından bulundu.

FAİLİ MEÇHUL DOSYA YENİDEN AÇILDI

Aradan geçen zaman dilimi içerisinde genç kızın ölümü faili meçhul olarak kayıtlara geçti. Kızın ölüm sebebi kesin olarak tespit edilemezken, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı Faili meçhul cinayet dosyasında jandarmadan olarak Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü cinayet bürosu ekiplerine verdi. 2018 yılının Ekim ayında dosyayı teslim olan cinayet bürosu ekipleri soruşturmalarına başladı. Olayla ilgili olarak çok sayıda kişinin kanı örnekleri alınırken öldürülen kızın çantasında bulunan vücudunda ise bir erkeğe ait DNA örneği bulundu. Cinayet bürosu tarafından kurulan özel ekip yaptıkları çalışma sonucunda teknik ve fiziki takip ve zeki keskin in ölümü ile ilgili olarak 36 yaşındaki Y.D.'yi  Samsun'un Çarşamba ilçesinde, F.D.'yi (34) Ayvacık ilçesinde ve E.A. (30) adlı kadını ise Ordu'nun Altınordu ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı.

YARIN ADLİYEYE SEVK EDİLECEKLER

Cinayetle ilgisi olduğu tahmin edilen Y.E.I.'nin (24) hırsızlık suçundan Samsun Emniyet Müdürlüğünde gözaltında bulunduğu ve Ü.K. isimli şahsın da başka bir suçtan Erzincan cezaevinde hükümlü olduğu tepit edildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü cinayet arasında sorguları tamamlanan Y.D., F.D. ve E.A. 'cinayet ve suç delillerini gizlemek' suçlarından Çarşamba Adliyesine sevk edildi. Olayla bağlantısı olduğu tahmin edilen ve hırsızlık suçundan gözaltında olduğu öğrenilen şahıs ise Yarın adliyeye sevk edilecek.

samsun çarşamba faili meçhul cinayet son dakika