Parayla tez yazanlara ve bu tezi kullananlara kötü haber! Unvanları düşürülecek!

TAKİP ET

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), parayla tez yazan ve bu tezi vererek akademik kariyer elde eden kişilerin peşini bırakmıyor. Konu hakkında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Bu kişilerin hem unvanları düşmeli hem de akademi camiasından uzaklaştırılmalılar" dedi.

Akademi camiası parayla tez veya ödev yazanların ve bu tezle akademik kariyer yapanların peşine düştü. Bu mücadelenin başında ise Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç var. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Saraç, "Bu konuda dikkatimizi yoğunlaştırmamız gereken husus, sadece tez hazırlatan firmalar ve tezlerini bu şekilde hazırlayanlar değil, iddia edildiği gibi akademide bu gayri kanuni işlere karışanlar varsa bunların da bir an önce temizlenmesi" dedi. Bunlara katkı sağlayan akademisyenlerin akademi camiasında yer almamasını istediklerini belirten Saraç, haksız unvan kazanımının üzerinde ciddiyetle durulacağını söyledi.

"DESTEK VERENLER ARASINDA AKADEMİSYENLER VAR"

Saraç, "Buna katkı sağlayanlar tespit edildiğinde akademiden uzaklaştırılacak. Bu durum akademinin canını acıtan bir şey. Olayın savcılığa intikali bu süreçlerin başlangıcıdır. Bu internet sitelerinin çoğunun, suç duyurusunda bulunulmasının hemen akabinde kapanması, girişimimizin henüz daha ilk anda ne denli caydırıcı olduğunu gösteriyor. Yargı süreçlerine güveniyoruz. Savcılığın azami dikkati göstereceğine inanıyoruz. Bu internet sitelerine destek verenler arasında akademisyenler var ise ve bunlar tespit edilirse bu kişilerin hem unvanları düşmeli hem de akademi camiasından uzaklaştırılmalılar.

"BU ELLER KIRILACAK"

Biz bu hususta akademi camiasının da gerekli hassasiyeti göstereceğine, gerektiğinde ve şahit oldukları durumlar söz konusu olduğunda akademinin namusuna uzanan bu elleri kırma noktasında savcılığa yardımcı olacaklarına inanıyoruz.”
 

yekta saraç parayla tez parayla ödev