Paranoid Kişilik Bozukluğu Nedir? Palu Ailesinin Hastalığı Ne?

TAKİP ET

Palu ailesi ile gündeme gelen paranoid kişilik bozukluğu hastalığı uzmanlar tarafından tekrar gündeme getirildi. Bunun üzerine hastalık hakkında bilinmeyenler paylaşıldı.

ATV ekranlarında ekranlara gelen Müge Anlı programında Palu ailesi yaptıkları ve konuştukları ile tüm ülkenin gündemine oturmuştu. Bunun üzerine pskiyatri uzmanları harekete geçti. Ailenin bir kişilik bozukluğu olabileceğini belirttiler. Özellikle ailenin en çok konuşulan isimlerinden birisi olan damat Tuncer Ustael'in paranoid kişilik bozukluğu olabileceği dile getirildi. 

Tüm Türkiye günlerce Palu ailesini konuştu. aile hakkında cinayet, tecavüz ve gasp iddiaları ortaya atıldı. Bunun ardından Palu ailesinin paranoid kişilik bozukluğu olabileceği yönünde bazı iddialar ortaya atıldı. 

PARANOİD KİŞİLİK BOZUKLUĞU NEDİR?

Bir diğer adı ile paranoya olduğu söylenmektedir. Saçma olmayan bir kurgu ile düzenlenmiştir. Bu süreç içerisinde kişinin etrafındaki herkesten şüphelenebileceği dile getiriliyor. Paranoya yaşayan kişinin sürekli olarak kuşkucu bir tavır sergileyeceği düşünülüyor. Bu durum kişilerin hem iş hem de sosyal hayatlarında bir takım sorunları beraberinde getiriyor. Bu hastalığın görünme sıklığının ise yüzde 2 olduğu tespit edildi. 

Antik dönemde bu hastalık delilik ya da ılgınlık olarak iade edilmektedir. Hem etrafı hem de kişiyi tehdit eden aşırı duyarlılık sağlayan bir hastalıktır. Kişilerin günlük hayatının kalitesini bozduğu için son derece önemlidir. Bu hastalığa sahip olan kişiler karşılarındaki insana güvenmezler. Sırlarını anlatmazlar. Çocuklarına ve eşlerine dahi güven duymazlar. Bu özelliğe sahip kişiler kin tutarlar. alakasız sorunlardan alakasız anlamlar çıkarabilirler. Etrafındaki herkesi uzaklaştırarak yalnızlaşırlar. 

sağlık paranoid kişilik bozukluğu palu ailesi