Özel Kuvvetler İlçeye Girdi, Afrin Merkezde Operasyon Başladı!

TAKİP ET

Suriye'nin Afrin kentinde başlatılan Zeytin Dalı operasyonunun 57. gününde Özel Kuvvetlerin Afrin merkeze giriş yaptığı ve ilçe merkezinde operasyonun başladığı öğrenildi. İşte detaylar…

Suriye’nin Afrin kentinde başlatılan Zeytin Dalı operasyonunun 57. gününde Özel Kuvvetlerin Afrin merkeze giriş yaptığı ve ilçe merkezinde operasyonun başladığı öğrenildi. İşte detaylar…

TSK ve ÖSO birlikleri tarafından Suriye’nin Afrin kentinde başlatılan Zeytin Dalı operasyonu hızla devam ederken Özel Kuvvetlerin Afrin ilçe merkezine tamamen giriş yaptığı ve merkezde operasyonlara başlandığı öğrenildi. 

SİVİLLER İÇİN KORİDORLAR AÇILMIŞTI

Geride bıraktığımız günlerde Afrin ilçe merkezinde sivillerin güvenli bir şekilde ilçe dışına çıkması için yaklaşık 3 kilometrelik bir koridor açılmıştı. Bu sayede birkaç gün önce binlerce sivil bölgedeki terör örgütlerinin tehditleri ve tehlikelerine rağmen ilçe merkezinden çıkabilmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SÖYLEMİŞTİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı operasyonuyla ilgili Diyarbakır’da yaptığı bir konuşmada Afrin’in düşmesinin an meselesi olduğunu söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar sonrasında Özel Kuvvetlerin Afrin ilçe merkezine girdiği ve operasyonlara başladığı öğrenildi. 

TERÖRİSTLER SİVİLLERİ BIRAKMIYORDU

TSK ve ÖSO birliklerinin Zeytin Dalı operasyonu kapsamında hızlı ve başarılı bir gidişat izlemelerinin ardından köşeye sıkışan teröristler bölgedeki sivil halkı canlı kalkan olarak kullanırken sivillerin canını tamamen hiçe sayarak hendekler kazdırdıkları öğrenilmişti. TSK ve ÖSO birliklerinin Afrin’i yarı yarıya kuşatmalarının ardından teröristler bölgedeki sivillerin ilçe merkezinden çıkışlarına izin vermemiş ve sivillerin ilçe dışına çıkmaması için birçok yola başvurmuşlardı.

 

Suriye Afrin Zeytin Dalı Özel Kuvvetler Operasyon Merkez Siviller TSK ÖSO