Özel hastanede mide botoksu yapılan hasta yaşamını yitirdi! Bakan Koca'nın açıklaması

TAKİP ET

İstanbul ve İzmir'de mide botoksu ameliyatı gerçekleştirilmesinin ardından kötüleşen 31 hastadan biri yaşamını yitirdi. Olay hakkında başlatılan soruşturma çerçevesinde Tuzla'daki özel bir hastanede iki doktor polis ekipleri tarafından yakalandı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamasında, olay hakkında soruşturma başlatıldığını dile getirdi.

Bakan Koca, yaptığı paylaşımında, “Obezite tedavisi amacıyla mide botoksu yaptırdıktan sonra yan etki nedeniyle farklı hastanelere başvuran hastaların olduğu bildirilmiştir. Bunun üzerine İstanbul Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Sağlık Müdürlüğünün ilgili birimlerince bu tedavinin uygulandığı merkezlere olağan dışı acil denetimler gerçekleştirilmiştir. Bu denetimlerde, İstanbul'da faaliyette bulunan Özel GSM Gisbir Sağlık Merkezi Hastanesi ile İzmir'de faaliyette bulunan Özel Batı Anadolu Tıp Merkezinde bu hastalara müdahale edildiği tespit edilmiş ve tedavide kullanılan ürünlere el konarak incelemeye alınmıştır. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yapılan değerlendirmede ilgili ürüne ait serinin ithalat onaylı olduğu ancak mide botoksu işleminde kullanılmasının endikasyon dışı olarak değerlendirildiği bildirilmiştir. Her iki sağlık kuruluşunun ilgili birimlerinin faaliyeti askıya alınmış ve ilgililer hakkında soruşturma başlatılmıştır. Konu Bakanlığımız tarafından titizlikle takip edilmektedir. Etkilenen hastalarımıza gerekli tedaviler uygulanmış olup takipleri yapılmaktadır" ifadelerini kullandı

NE OLMUŞTU?

Tuzla'da hastanede tedavi altına alınan 46 yaşındaki Türkmenistan uyruklu Aylar Korhanova dün hastanede yaşamını yitirdi. 25 Şubat’da ameliyat olan Korhanova, iyileşmesinin ardından taburcu oldu. 4 Mart'ta midesinde rahatsızlığı sebebiyle olduğu hastaneye tekrar giderek tedavi görmeye başladı. Durumu ağırlaşan Korhanova yoğun bakıma alındı. Aylar Korhanova dün yaşamını yitirdi.

TEKRARDAN GÖZALTINA ALINDILAR

Türkmenistan uyruklu kadının ölümünün ardından ise hastane doktoru C.C.E. ve hastane yetkilisi doktor M.Ü. ekipler tarafından yakalanarak emniyete götürüldü. Şüphelilere ilişkin 'Taksirle öldürme' suçlamasıyla işlem başlatıldı. İki doktorun işlemleri halen devam ediyor.

 

İstanbul mide ameliyat doktor