Otoparktaki Mercedes'in Sırrı: Bagajdan Üç Valiz İndirdi, Yüz Maskesi Yere Düştü

TAKİP ET

Öldürülen Suudi gazeteci Cemal Paşa'nın cesedi her yerde aranırken Eyüp serbest kendisine ulaşan bir bilginin izini sürerek Sultangazi'de terkedilen diplomatik araca ulaştı. Otoparka Mercedes 7 Ekim tarihinde Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda görevde Bir Ateşenin bıraktığı belirlendi. 18 Ekim tarihinde başka bir araçla getirdiği ikisi büyük üç valizi park halindeki Mercedese yükledi. Bu sırada yere bir gaz maskesi düştü...

İddiaya göre İspark çalışanları otoparka aracı getiren Suudi Arabistan Başkonsolosluğu ataşesi Muhammed Ö.’yü tanıyordu. Aracı Normalde konsolosluk çalışanı Türk şoför Y.K. kullanıyordum Fakat o gün Şoför yoktu. Muhammed Ö. Daha önce de otoparka geldiği Mercedes'i giriş kata en uç noktaya bıraktıktan sonra otoparktan ayrıldı. Bu defa ataşe 18 Ekim 2018 tarihinde 34 CC 2665 plakalı BMW ile otoparka geri geldi.

VALİZLERİ YÜKLEYİP DÖNDÜ

2 gelişinde de kahvesi kullandığı otomobille gelen bir önceki Arap'ın aracın önüne park etti ve iki otomobilin bagajından ikisi çok büyük bir ufak 3 valizi indirerek diğer araca yükledi. Bu sırada otopark görevlisi de kendisine yardım etti. Valizler Mercedes araca yüklendi sırada bir gaz maskesi yere düştü. Maskeyi çöpe atan ateşe daha sonra otoparktan ayrıldı. 34 CC 1736 plakalı Mercedes, Arka koltuğunda büyük bir karton poşet içerisinde iPhone kutusu ve kettle ile bagajında 3 Valizle otoparkta kaldı.

OTOPARKÇI ŞÜPHELENDİ

Otopark sunum Valizleri yüklerken şüphelenmesi üzerine valizlerin içerisinde ne olduğunu sordu.  Hatta espri ile karışık "Cemal Kaşıkçı'nın cesedi yok değil mi" dedi. Bunun üzerine Ateş edilerek öyle bir şey olmadığını söyledi. Fakat otopark görevlisi maskenin gördüklerinden farklı olmasından şüphelenerek cepten aldığım askerin tanıdığı bir doktora götürdü. Doktor ise bu tip bir maskenin olan kimyasal açılış olacağı zaman takılacağını söyledi. Otoparkçı da daha sonra maskeyi çöpe attı.

İHBARLA ORTAYA ÇIKTI

Konsolosluk aramaları yapılırken Mercedes markalara Çağrı otoparkta durmaya devam ediyordu.15 gün boyunca dağa ataşe nerede şoförü otoparkı uğramadı. İhbar üzerine İstanbul terörle mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polisler otoparka gelerek bütün kayıtları el koydu. Bagajında valizler olduğu iddia edilen Mercedes koruma altına alındı. Otoparka Gelen Polis ekipleri inceleme yapmak için araçta izin alınmasını Beklerken izin çıkmadığı için inceleme yapılamadı.

 

cemal kaşıkçı son dakika otopark otoparktaki konsolosluk aracı son dakika haberi