Otomobiline bağladığı köpeği metrelerce sürükleyerek ölümüne sebep oldu

TAKİP ET

Sarıyer'de pikap aracın arkasında asılı şekilde görülen köpek, sosyal medyada büyük tepki topladı. Olay, dün sabah saatlerinde Rumeli Feneri yolunda meydana geldi. 

34 PY 8033 plakalı pikap aracının arkasında asılı vaziyette görülen ölü köpek, bir sürücü tarafından cep telefonu ile kaydedilerek sosyal medyada yayıldı ve büyük tepki topladı.

SÜRÜCÜNÜN EMNİYETTEKİ İFADESİ

Polis ekipleri, pikap sürücüsünü ifadesinin alınması için gözaltına aldı. Sürücünün ifadesine göre, köpeği ile ormanlık alanda gezmek için yola çıktığı ve köpeğini pikap aracının kasasına bağladığını ifade etti. Seyir halindeyken köpeğin korkarak dışarı atladığını ve öldüğünü fark etmeyen sürücü, yolculuğuna devam etmiş ve köpeğin arkasında asılı kaldığını sonradan fark ettiğini öne sürdü.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, hayvan hakları savunucuları ve vatandaşlar tarafından büyük tepki topladı. Köpeğin acı içinde öldüğü ve pikap sürücüsünün sorumsuz davrandığı yönündeki görüşlerin ardından polis ekipleri soruşturma başlattı. Olayda hayvanın ölümüne sebebiyet veren sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı.

İstanbul Sarıyer eziyet köpek