Otizmli Çocuğun Midesini Açan Doktorlar Gözlerine İnanamadılar!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da 14 yaşındaki otizmli çocuğun karın ağrısı şikayetinin ardından midesinden 2 kilo ağırlığında yabancı madde çıkarıldı. Çıkarılan maddeler büyük şaşkınlığa sebep oldu.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne karın ağrısı şikayeti ile başvuran otizmli bir çocuk doktorlar tarafından muayene edildi. 14 yaşındaki Mehmet Ekinci isimli hasta çocuğun midesinde meydana gelen ağrı sebebiyle son günlerde zor zamanlar yaşadıkları tespit edilmişti. Bunun üzerine bağırsaklarında bir kitlenin tespit edildiği yapılan testler sonrasında ortaya çıktı. Ameliyat sırasında ise doktorlar büyük şok yaşadılar. 

Midesini ve bağırsaklarını açan doktorlar yaklaşık 2 kilo ağırlığında bir kitle çıkardılar. Kitleyi inceledikleri zaman içinden plastik çay kaşığı, eldiven, poşet ve kablo dahi çıkması tüm doktorları büyük şaşkınlığa sürükledi. Midesi ve bağırsakları tamamen temizlenen 14 yaşındaki çocuğun ailesine durum bildirildi. 

ETRAFINDA NE BULDUYSA YUTMUŞ

Mardin'de oturan aile çocuklarının sürekli karın ağrısı yaşaması ve ağlaması üzerine hastaneye götürdüler. Mardin Devlet Hastanesi pek çok imkanın gelişmesi açısından Şanlıurfa Harran Üniversitesine sevkini gerçekleştirdiler.

Hastanede yapılan kontrollerde bağırsaklarında ve midesinde bazı kitleler tespit edildi. Bu kitlelerin ne olduğu ise ameliyat sırasında ortaya çıktı. Ameliyata alınan Mehmet Ekinci'nin midesinden çay kaşığı, plastik eldiven, poşet ve kablo çıkarıldı. zihinsel engelli çocuğun nasıl bunca maddeyi yuttuğu merak konusu haline geldi. Ameliyatın ardından küçük çocuğun rahatladığı ve sağlığına kavuştuğu öğrenilirken çıkarılan maddelerin toplam ağırlığı ise 2 kilo olarak belirlendi. 

otizmli çocuk mide ameliyat