ÖSO'dan Flaş Hamle: "Hazırız, Türkiye Emir Verirse Oraya da Gireriz"

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesine düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda destek olan ÖSO birlikleri, Türkiye'den emir bekliyor. ÖSO grupları, Afrin-Halep arasında geçiş noktası olan Tel Rıfat kasabası için hazır olduklarını, Türkiye'nin emir vermesi durumunda oraya da gireceklerini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin bölgesine düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’nda destek olan ÖSO birlikleri, Türkiye’den emir bekliyor. ÖSO grupları, Afrin-Halep arasında geçiş noktası olan Tel Rıfat kasabası için hazır olduklarını, Türkiye’nin emir vermesi durumunda oraya da gireceklerini söyledi. 

Suriye’nin Afrin ilçesinde düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nda Mehmetçik ile birlikte hareket eden ÖSO, PKK kontrolündeki Tel Rıfat kasabası için de hazır olduklarını ve Türkiye’den emir gelmesi durumunda oraya da girebileceklerini söyledi. ÖSO komutanları yaptıkları açıklamada, Tel Rıfat’a girilmesi halinde temizliğin sadece bir günde biteceğini söyledi. 

TÜRKMEN BAYRAKLARI DA GÖNDERE ÇEKİLDİ
Diğer yandan, 20 Ocak tarihinde başlayan Zeytin Dalı Harekatı’nın 58. gününde dün sabah 08.30 sularında Afrin’de kontrol sağlandı. Afrin’de bulunan resmi binalara, Türk bayrağı ve ÖSO bayraklarının yanı sıra Türkmen bayrakları da asıldı. PKK’ya karşı kazanılan zaferde büyük rol oynayan Türkmen Gruplar, zaferi binalara mavi beyaz ay-yıldızlı bayrak dikerek kutladı.

 

suriye afrin operasyonu zeytin dalı harekatı ÖSO Tel Rıfat kasabası son dakika son dakika haberi haberler son dakika afrin son dakika zeytin dalı afrin harekatı