Ortadoğu'da Fırtına!

TAKİP ET

Ortadoğu'da 'yaz sonu' fırtınası olarak adlandırılan kum fırtınası, altı ülkeyi etkisi altına aldı ve alt üst etti. Fırtına nedeniyle farklı ülkelerden 5 kişi hayatını kaybetti, 1500'e yakın kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Ortadoğu'da 'yaz sonu' fırtınası olarak adlandırılan kum fırtınası, altı ülkeyi etkisi altına aldı ve alt üst etti. Fırtına nedeniyle farklı ülkelerden 5 kişi hayatını kaybetti, 1500'e yakın kişi ise hastaneye kaldırıldı. Lübnan'da iki gün önce başlayan yoğun kum fırtınası Suriye,  İsrail, Filistin, ve Ürdün'ü ciddi anlamda etkisi altına aldı. Ülkelerin meteoroloji kurumları tarafından açıklama yapılmıştı. Bugün ise Sudan ve Mısır 'da ne yazık ki hayatı olumsuz etkilediği görüldü.

Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, vatandaşlardan acil durumların haricinde kesinlikle dışarı çıkılmaması rica edildi. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve astım hastalarının evlerinden hiç ayrılmamaları gerektiğine vurgu yapıldı. İki gün önce başlayan kum fırtınası nedeniyle şimdiye kadar farklı ülkelerden ölenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Lübnan'da yaklaşık 1000'e yakın kişi kum fırtınası yüzünden hastahanelere kaldırılırken Mısır'da ise bu sayının 350 olduğu açıklandı. Ayrıca; Kuzey Afrika üzerinden gelen toz bulutları Alanya'da da hayatı olumsuz etkiledi. Gazipaşa Havalimanı'ndaki uçuslar da toz bulutu nedeniyle iptal edildi.

Kum fırtınası sebebiyle Ortadoğu'da bazı uçuşların gecikmeli olarak yapıldığı aktarıldı. Mısır, fırtına sebebiyle oluşan kötü hava koşulları nedeniyle bazı deniz limanlarının faaliyetlerini geçici süreliğine durdurduğunu açıkladı.

Kızıldeniz Liman İşletmeleri tarafından yapılan açıklamada, bölgede dünden bu yana etkili olan kum fırtınası nedeniyle görüş alanının bin 500 metreye kadar düştüğünü ifade edilerek, bir kısım limanlarda hava koşulları nedeniyle çalışmaların durdurulduğu belirtildi.

Mısır Meteoroloji Kurumu, ülkeyi etkisi altına alan kum fırtınasının 3 gün daha devam edeceği tahmininde bulundu.

Mısır Alanya Filistin gazipaşa havalimanı israil kızıldeniz kum fırtınası kum fırtınası ölüler lübnan mısır sağlık bakanlığı mısırda kum fırtınası ortadoğu Suriye suriyede kum fırtınası tereoroloji toz fı