Operasyonda 26. Gün! TSK Afrin'de Haritayı Baştan Yazıyor: O Stratejik Köyde Teröristlerden Alındı

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından başlatılan Zeytin Dalı operasyonu tüm hızıyla devam ederken operasyonun 26. gününde Afrin'in Kuzeybatısında yer alan Kude Köyünün terör örgütünden tamamen temizlendiği öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından başlatılan Zeytin Dalı operasyonu tüm hızıyla devam ederken operasyonun 26. gününde Afrin’in Kuzeybatısında yer alan Kude Köyünün terör örgütünden tamamen temizlendiği öğrenildi.

20 Ocak 2018 tarihinde TSK ve ÖSO birlikleri tarafından başlatılan Zeytin Dalı operasyonu kapsamında stratejik noktalar bir bir temizlenmeye devam ediyor. Bugün operasyonun 26. gününde TSK ve ÖSO birliklerinin Afrin’in Kuzeybatısında yer alan Kude Köyünü teröristlerin elinden kurtardığı öğrenildi.

ZEYTİN DALI OPERASYONU 26. GÜNÜNDE 

TSK ve ÖSO birlikleri tarafından önce havadan daha sonrada karadan başlatılan Zeyt,n Dalı operasyonu 26 gündür tüm hızıyla devam ediyor. Operasyon başladığı günden itibaren başarılı bir şekilde devam ederken birçok stratejik noktada terör örgütlerinin elinden kurtarıldı. Terör örgütü PKK, PYD, YPG ve DEAŞ’a karşı başlatılan Zeytin Dalı operasyonu kapsamında 26 gündür 24’ü stratejik nokta olmak üzere toplamda 54 noktanın teröristlerin elinden kurtarıldığı öğrenildi.

TSK VE ÖSO HARİTAYI BAŞTAN YAZIYOR

Zeytin Dalı operasyonu başladığı günden itibaren TSK ve gerekli birimlerden Zeytin Dalı operasyonunun Türkiye’nin Uluslararası haklarını kullanarak gerçekleştirildiği e Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde devam ettiği belirtiliyor. Bölgede terör örgütlerini temizleyerek bölge halkının huzur, güvenlik ve refahını sağlamak isteyen güvenlik güçleri operasyonun ilk gününden itibaren aldığı birçok önemli dağ ve tepelerle operasyonun başarısını gösteriyor.

 

Zeytin Dalı Afrin 26. Gün Suriye TSK ÖSO Son durum