On Binlerce Kişinin Beklediği Haber Geldi! Çok Sayıda Personel Alımı Yapılacak!

TAKİP ET

Devletten on binlerce kişiye yeni is müjdesi geldi. 2 milyon 422 bin memur, 254 bin sözleşmeli personel ve 328 bin işçi çalıştırmaya başlayan devlet yeniden alım yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurum da yüzlerce yeni personel istihdam eden kamu, ihtiyaç duyulan kadrolara alım yapmak için yeni ilanlar hazırlıyor.

Devlet Personel Başkanlığı internet sitesinde yer alan ilanına göre Milli Savunma Bakanlığı tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere 13 bin sözleşmeli er alınacak. Başvuru yapan adaylar evrak kabul faaliyetleri, Fiziki değerlendirme fiziki yeterlilik testi mülakat sağlık raporu ve güvenlik soruşturması aşamalarından geçtikten sonra istihdam edilecek. Başvuru yapacak adaylar "https://personeltemin.msb.gov.tr" internet adresinden e-Devlet şifresiyle ile Başvurularını gerçekleştirebilecek.
Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere de bu yıl 3040 erkek 335 kadın olmak üzere toplamda 3375 askeri personel alımı yapılacak. Başvuru yapacak adayların başvurular için "https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris"  Internet adresi ile Jandarma sahil güvenlik Akademisi Başkanlığı personel temin sistemi üzerinden edevlet kapısı vasıtasıyla 13 Mart'a kadar ön başvurularını yazmaları istendi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın alacağı 20 bin öğretmen için alım takvimini yayınladı.  26 mart-1 Nisan 2019 tarihleri arasında öğretmen alımı için başvuru yapılacak. Sözlü sınavlar ise 12 - 30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TEDAŞ müfettiş yardımcıları alınacak

Bu yıl alım yapacak olan bir başlık kamu kurumu hisse evlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü oldu. Müdürlük belirsiz süreli iş sözleşmesi ile 86 tren teşkil işçisi, 42 demiryolu yol yapım, bakım ve onarım makinesi operatörü, 188 demiryolu hattı bakım onarımcısı, 40 liman vinç operatörü olmak üzere toplam 356 işçi alınacak. 9-15 Nisan tarihleri arasında işbirliği talepleri İŞKUR üzerinden yayınlanacak.
Savunma sanayi Başkanlığı 15 proje mühendisi 19 proje asistanı olmak üzere 34 alım yapacak. 1- 15 Mart tarihleri arasında adaylar başvuru işlemlerine internet sitesindeki sınav başvuru ekranından gerçekleştirebilecek. Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü d40 sözleşmeli personel alımı için Devlet Personel Başkanlığı üzerinden ilan açtı.  Üniversite bünyesindeki hastanede görev yapacak 34 hemşire 4 Sağlık teknikeri biri Ebe ve 1 sağlık personeli için başvurular 15 Mart'ta sona erecek. Başvuruların üniversitenin Personel Daire Başkanlığı'na şahsen yapılacağı öğrenildi.
Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü teftiş kurulu başkanlığı da genel idare hizmetleri sınıfında 10 Müfettiş Yardımcısı alımı yapacak. 15 Mart tarihinde başvuruları sona erecek.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı aralarında itfaiye eri zabıta mühendis tekniker ve bilgisayar işletmeninin de olduğu 387 personel alacak. 6 Mart'a kadar başvurular Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kültür kongre merkezi hizmet binasından gerçekleştirilecek.

son dakika dpb personel alımı Devlet Personel Başkanlığı personel alımı 2019 son dakika haberi