Ölü Yıkayan Kadınların Meslekleri Herkesi Şaşırtıyor

TAKİP ET

Antalya'da bir mezarlığın gasilhanesinde çalışan kadınlar sıradışı meslekleriyle dikkat çekmeye devam ederken yaşadıklarını anlattılar.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Uncalı Mezarlığı gasilhanesinde ölü yıkayan kadınlar meslekleri ile tüyleri diken dilen ediyor. Yaptıkları açıklamalarla birlikte işten çıktıktan sonra her şeyi unuttuğunu söyleyen kadınlar sıra dışı meslekleri ile dikkat çekiyorlar. Yapılan istatistikler sonrasında yaklaşık olarak yılda 10 bin kadını yıkadıkları belirlendi. Kadınların mesleğini öğrenen vatandaşlar ise önce korkuyorlar ardından ise meslek hakkında merak ettiklerini soruyorlar. 

İmam Hatip Lisesi mezunu olan kadınların büyük bir kısmının mesleklerini severek yaptıkları ortaya çıktı. Gasilhanede toplam 8 kadının görev yaptığı belirlendi. Durumdan etkilenip etkilenmedikleri sorulduğu zaman ise gördüklerinin ve yaşadıklarının büyük bir kısmını işten çıkıp eve gittikten sonra unuttuklarını dile getirdiler. 

Her Gün Aynı Acıyı Paylaşıyorlar

Çalışan kadınlardan birisi olan Şerife Arslan mesleğe ilk başladığı günü anlattı. 5 yıl önce ilk cenaze ile karşılaştığı zaman kendisini buz gibi hissettiğini ve yakınlarının yaşadıkları acıyı yaşadıklarını anlattı. Cenaze yerine o taşta kendisi yatıyormuş gibi hissettiğini söyleyen kadın zaman içerisinde duruma alıştığını ancak acıyı paylaşma konusunda ilk günkü gibi olduğunu belirtti. 

2 çocuk annesi kadının aklında böyle bir iş olmamasına rağmen eşinin rahatsızlanmasının ardından eşinin desteği ile başladığını anlattı. Daha önce eşinin mezarlık görevlisi olduğunu anlatan kadın daha önce mesleğe başlamadan hiç cenaze görmediğini belirtti. Bunun üzerine 5 yıldır görevini severek yaptığını söylemeyi ihmal etmedi. 

antalya ölü yıkayıcı kadın