Öldürülen Çiftçinin Karısı: Kuzeni ile İlişki Yaşadım Ama "Git Öldür" Demedim

TAKİP ET

Konya'nın Altınekin ilçesinde Çiftçi Ali sarıyı pancar tarlasında başından tabancayla vurarak öldüren amcasının oğlu İskender Sarı ile cinayeti azmettirdiği iddia edilen Ali Sarı'nın eşi Zeki Sarı'nın tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek suçundan ağırlaştırılmış Ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Zekiye sarı duruşmada eşinin kendisini aldattığını iddia ederek, "İskender ile ilişki yaşadığım doğrudur; ancak ben İskender'e 'Git Ali'yi öldür' demedim" ifadelerini kullandı.

Konya'da eşinin kuzeniyle yasak aşk yaşadığını itiraf eden Zekiye Sarı, kocasının öldürülmesiyle bir ilgisinin olmadığını söyledi.

2 Kasım 2017 tarihinde Konya altın tekine bağlı Yenice Mahallesi kalın yer mevkiinde pancar tarlasında yaşanan olayda çiftçilik yapan iki çocuk babası Ali Sarı pancar sökme gittiği tarlada Sabah saatlerinde işçiler tarafından başından tabancayla vurulmuş halde ölü bulundu. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri cinayetin ardından başlattıkları çalışmada Ali Sarı'nın akrabası ile çevresindeki 70 kişinin ifadesini aldı. Jandarmada ifade veren 27 yaşındaki Mükremin sarı tarlada ölü bulunan Ali Sarı'nın amcasının oğlu İskender sarıya daha önce tabanca verdiğini iddia etti. Durumundan şüphelenen Jandarma ekipleri 3 çocuk babası Çiftçi İskender Sarı’yı gözaltına aldı.

KUZENİNİN, EŞİ İLE İLİŞKİSİ VARMIŞ 

Jandarmada ifadesi alınan İskender Sarı amcasının oğlu Ali Sarı'nın eşi Zekiye Sarı ile 6 aydır yasak aşk yaşadığını itiraf etti. Zekiye sorma Cep telefonuna gelen mesaj nedeniyle eşinin ilişkilerinden şüphelenmeye başladığını iddia eden İskender Sarı,  Zekiye sarının kendisinden Ali sarıya öldürmesini istediğini öne sürdü. İskender Sarı ifadesinde, ''Zekiye Sarı, 'Şunu ortadan kaldıralım ve şundan kurtulalım yoksa bizi köye rezil edecek' diye cep telefonuma mesaj attı. Ali'nin de tarlada çalıştığını söyledi. Mesaj üzerine tarlaya gittim. Traktör üzerinde bir süre Ali ile sohbet ettik. Daha sonra tabancayla başına ateş ederek, öldürdüm. Kaçarken de yolda tabancayı attım" dedi. 

'EŞİM BENİ ALDATIYORDU'

Konya 5 Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlanan tutuklu sanık İskender Sarı ve Zekiye Sarı'nın tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası istendi. Mahkemede savunma yapan Zekiye sarı eşinin kendisini aldattığını ve kendisinin de eşinin kuzeni İskender Sarı ile ilişkisi olduğunu itiraf etti. Zekiye sarı ifadesinde, "Eşim beni başka kadınlarla aldatıyordu. Borcu da çoktu. Bunlardan dolayı psikolojim bozulmuştu. 2 yıldır da psikolojik tedavi görüyorum. Psikolojik sorunlarımdan dolayı eşimle sürekli kavga ediyorduk. 2 kez intihar etmeyi denedim. Ali, bana ismini bilmediğim bir iğne yapıyordu. O iğnelerden sonra yarı baygın halde oluyordum. En son olaydan 15 gün kadar önce eşimle kavga etmiştik. Ali, evi terk etmişti. İskender ile ilişki yaşadığım doğrudur; ancak ben İskender'e 'Git, Ali'yi öldür' demedim" dedi.

 

konya yasak aşk cinayet çiftçi ali sarı yerel haberler