Öldüren Şantaj! Annelerinin İntihar Ettiği Ortaya Çıkınca…

TAKİP ET

Aydın Efeler ilçesinde geçtiğimiz yıl Kasım ayında hemzemin geçitte yolcu treninin çarpması sonucu hayatını kaybeden 43 yaşındaki Sibel A.'nın kazara ölmediği intihar ettiği ortaya çıktı. Kadının çocukları olayının ardından annelerinin gönül ilişkisi yaşadığını iddia ettikleri Oktay Ö. tarafından dolandırılıp, şantajla intihara sürüklendiği iddiası ile dava açtı.

Aydın İzmir otoyol kavşağında in hemzemin geçitte geçen yıl 23 Kasım tarihinde meydana gelen olayda denizli-izmir seferini yapan yolcu treni 43 yaşındaki Sibel A.ya çarptı. Talihsiz kadın trenin önünde yaklaşık 50 metre sürüklenerek hayatını kaybetti. Bir gün sonra Tepecik Mahalle mezarlığında toprağa verilen kadının ölümü kayıtlara kaza olarak geçti.
Olaydan 6 gün sonra Oğlu Ahmet M. (25) ve kızı Kerime Y. (21),  annelerinin ölümünü şüpheli olduğunu söyleyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturma başlatarak mobese kamerası kayıtlarını inceledi. Yapılan İnceleme sonucunda kadının trenin önüne atlayarak intihar ettiği ortaya çıktı.

ÇOCUKLARI DAVA AÇTI

Olayın kaza olmadığının intihar olduğunun ortaya çıkmasının ardından kadının çocukları annelerinin gönül ilişkisi yaşadıklarını iddia ettikleri Oktay Ö. tarafından intihara sürüklendiğini iddia ederek 15 Ocak tarihinde Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde avukatları aracılığıyla dava açtı. Iki kardeşin imzasının bulunduğu ve Oktay Ö. hakkında dolandırıcılık, sahtekarlık ve ölüme teşvik etmek suçlarından açılan davanın dilekçesinde,  Şu ifadeler kullanıldı;
"Annem Sibel A., Haziran 2018'da Erkan M.'den boşandı. Boşanmadan sonra Tepecik Mahallesi'nde yaşayan ve aynı zamanda evli Oktay Ö. ile gönül ilişkisi yaşamaya başladı. Çocukları olarak ilk başta bu ilişkiye karşı çıktık. Ancak Oktay Ö., her defasında, eşinden boşanıp, annem ile evleneceğini söyledi. Ancak, eşinden boşanmadı. Annemizi hep kandırdı. Annemi, 'Üzerine daire aldım ve tapuda devir yapacağız' diye kandırdı. Tapuya gittiklerinde, işlemlerin bir hafta sonra yapılacağını belirtip, anneme 140 bin TL'lik senet imzalatmış. Ev alma işi olmamasına rağmen senedi anneme vermemiş ve icraya koymuştur. Bununla yetinmeyen Oktay Ö., eşinden boşanamadığı halde, 'Boşandım' diyerek annemi kandırmış. Annem durumu öğrendiğinde ise Oktay Ö., annemin elinde fotoğrafları olduğunu bunları mahalleye yayarak kendisini rezil edebileceğini söyleyip, 'Ölmeden benden kurtulamazsın' demiştir. O gün akşam da annem kendisini trenin altına atarak intihar etmiştir. Annem hem dolandırılmış hem de şantajla zorla intihara sürüklenmiştir."
Ayrıca iki kardeş annelerinin yaşadıklarını anlattığı telefon görüşmelerine dair Ses kaydında mahkemeye delil olarak verdi. İlerleyen günlerde davanın ilk duruşması görülecek.

son dakika aydın efeler tren intihar şantaj