Öldürdüğü Kadının Mezarının Açılmasını İstedi

TAKİP ET

Antalya'da Kazakistan uyruklu kız arkadaşı Nailia Nutfullina'yı döverek Öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 33 yaşındaki Altay Aksoy cesedin mezardan çıkarılarak yeniden otopsi yapılmasını istedi. Aynı zamanda Otel koridorunda ki kamera kayıtlarının da incelenmesini isteyen sanık duruşmaya yayın yasağı getirilmesini talep etti. Sana talepleri mahkeme tarafından reddedildi.

19 Ekim 2018 tarihinde Kundu oteller bölgesindeki 5 yıldızlı bir otelde meydana gelen olayda Gaziantep'te yaşayan Altay Aksoy, Rus arkadaşlık sitesi üzerinden tanışarak arkadaşlık kurduğu Kazakistan uyruklu Nailia Nutfullina ile sevgili oldu. Daha önce Antalya'da tatil yapan ikili bu defa da kentte tatil yapmaya karar verdi. Antalya'da 5 yıldızlı otele yerleşen çift tatil sırasında Nutfullina, Aksoy'a ayrılmak istediğini  söylemesi üzerine tartışmaya başladı. Otelin havuz başında başlayan tartışma bahçede de devam ederek kavgaya dönüşürken kavga sırasında Altay Aksoy, yere düşen Nailia Nutfullina'yı tekmeledi, başını defalarca yumruklayıp yere vurdu.
Aksoy'a özel güvenlik müdahale ederek polise teslim ederken ağır yaralanan kadın çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan kadın 21 gün süren yaşam Savaşı'nı kaybederken katil zanlısı Aksoy sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.
Antalya 6 Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması devam eden tutuklu sanık 6 Altay Aksoy mahkeme heyetinden üç talepte bulundu. Kadının cesedinin mezardan çıkarılıp yeniden otopsi yapılmasını isteyen Aksoy aynı zamanda maksimum kaldığı odadaki kamera kayıtlarının incelenmesi ne talep etti. Duruşmanın basına kapalı olarak yapılmasını da isteyen Aksoy'un bu talepleri mahkeme tarafından reddedildi.
Sanık avukatı ise müvekkilnin öldürme kastıyla hareket etmediğini belirterek, "Kasıt olsaydı, olay yerinden uzaklaşması için araç hazırlardı. Cinayet işlemeye karar veren bir kişi, bu suçu herkesin önünde işlemezdi. Müvekkilim maktul için eşinden boşanmış, babasının mirasını satıp 30 bin TL'yi kendisine vermiştir" diyerek, olayın ağır tahrik altında meydana geldiğini öne sürdü.
Kimseyi kasten öldürmediğini söyleyen sanık 6 ay Aksoy maddi ve manevi yönden söndürüldüğünü Psikolojinin bozulduğu için ilaç tedavisine başladığını aynı zamanda migren ve bağırsak hastalığı olduğunu ve ailesinin mağdur olduğunu söyleyerek tahliyesini talep etti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme davayı erteledi.

 

son dakika antalya kadın cinayeti son dakika haberi