Olayın her detayı kan donduruyor! Cinsel istismar mağduru Çiğdem Yaylak'ın davasında Bakanlık devreye girdi.

TAKİP ET

Antalya'da cinsel istismara naruz kalan ve yaşadığı travmayla intihara kalkıştıktan sonra yüzde 99,9 engelli kalan Çiğdem Yaylak'ın davasında Bakanlığın devreye girdiği öğrenildi.

Antalya'da cinsel istismara naruz kalan ve yaşadığı travmayla intihara kalkıştıktan sonra yüzde 99,9 engelli kalan Çiğdem Yaylak'ın davasında Bakanlığın devreye girdiği öğrenildi. Mağdur kadının avukatı Bilgenur Yalçın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya müdahil olmak için mahkemeye başvuruda bulunacağını söyledi.

Olayın Her Detayı Ayrı Bir Dehşet

Olay, 30 Eylül 2019 tarihinde Antalya Döşemealtı ilçesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, eğlence merkezinde çalışan ve bir çocuk annesi olan Ç.Y, mesai bitiminden sonra patrounun söylemesi üzerine Murat K. adlı bir müşterinin aracına binerek taksi durağına bırakılmak üzere yola çıktı. Ancak durağa gelindiğinde Murat K.'nın kadının araçtan inmesine izin vermediği öğrenildi. Talihsiz kadını Altınkale Mahallesi'nde yer alan marangozhanesine götüren ve burada kadına şiddet uygulayan gözü dönmüş adam, Çiğdem Yaylak'ın direnmesine rağmen üzerindeki kıyafetleri zorla çıkardı. 


'Anne Ben Ölüyorum'

Bu anlarda cep telefonu ile annesini arayan Çiğdem Yaylak'ın 'Anne ben ölüyorum. Oğluma iyi bak' dediği öğrenildi. Bu sırada kadına müdahale eden Murat K., cep telefonunu kadının elinden aldı ve cinsel saldırıda bulunmaya başladı. Duyduklarının ardından ısrarla arayan annenin telefonunu açan Murat K., 'Kızına şu an tecavüz ediyorum' diyerek telefonu kapattı. Cinsel saldırının ardından mağdur kadını marangozhanesinin üst kadına çıkarttı ve G.K isimli çalışanını çağırarak genç kadına zorla uyuşturucu kullandırttı. Kadına saatlrce cinsel saldırıda bulunan ve ardından çantasındaki 850 TL'yi de alan Murat K., olayın ardından kadını tekrar araca bindirdi ve bilmediği bir yerde bırakarak kaçtı. Kan donduran olayın ardından soluğu poliste alan Çiğdem Yaylak, kendisine şiddet uygulayarak cinsel saldırıda bulunan Murat K.'dan şikayetçi oldu. 

Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı

Genç kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan Murat K. ile yanında çalıştığı belirtilen G.K, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmediklerini belirterek iftira atıldığını öne sürdü. Olayın yaşandığı güne ait kamera kayıtlarını inceleyen Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü, olayın gerçekleştiği tarih ve saat aralığındaki kamera kayıtlarının silindiğini tespi etti. Veri kurtarma uzmanlarının çalışması sonucunda olay anına ait bir kısım kamera kayıtları kurtarıldı. İfadeleri alınan Murat K. ile yanında çalıştığı belirtilen G.K, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sosyal Medyada Kampanya Başlatıldı

Her satırı kan donduran olayın ardından sosyal medyada Murat K.'nın tutuklanması için kampanya başlatıldı. Binlerce sosyal medya kullanıcısı 'MuratKTutuklansın' etiketi altında olaya tepkisini dile getirdi. Başlatılan kampanyaya sanat, iş ve spor dünyasından da çok sayıda kişi destek verdi. Olayla ilgili yapılan yorumarın sayısı ise 100 bine yaklaştı. 

 

döşemealtı antalya sosyal medya murat