Okuldaki Tacizi Protesto Edince Karne Günü Öyle Şeyler Yaşadılar Ki..

TAKİP ET

İstanbul'da bir lisede yaşanan taciz olayına tepki gösterdiği için okul yönetimi öğrencileri cezalandırdı. Bununla birlikte karne günü öyle şeyler yaşadılar ki kendileri de çok şaşırdılar.

İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Kadriye Moroğlu isimli lisede geçtiğimiz günlerde bir taciz olayının yaşandığı iddia edilmişti. Okul yönetimi tarafından konunun üzeri kapatılmak istendi. Ancak öğrenciler durumu öğrendikten sonra sessiz kalmayarak yaşanan taciz olayına karşı tepkilerini dile getirdiler. Bunun üzerine karne günü büyük bir şok yaşadılar. Okul yönetimi tarafından yaptıkları protestoya karşı cezalandırıldıklarını anlattılar.

Taciz olayının ardından okulun tüm yasaklarına rağmen okuldaki öğrenciler toplanarak yaşanan taciz olaylarını ses getirecek biçimde protesto etmişlerdi. Tüm bu olayların ardından okul yönetiminin karne günü geldiği zaman öğrencileri cezalandırdıkları öğrenildi. Okuldan almaları gereken belgeleri alamayan öğrenciler yaşadıkları karşısında büyük şaşkınlığa uğradılar. 

TAKDİR VE TEŞEKKÜR ALAMADILAR.

18 Ocak Cuma günü ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin karne alarak yarı yıl tatiline girmeleri bekleniyordu. Bunun ardından Türkiye'nin pek çok bölgesinde tüm karneler dağıtıldı. Milyonlarca öğrenci karnelerini alarak tatile hak kazandılar. Ancak bu lisede yaşanan olay sonrasında eylem yaptıkları için öğrencilere okul yönetimi tarafından öncelikli olarak disiplin cezası verildi. 

Cezayla kalmayıp seslerini çıkardıkları için not ortalamaları tutmasına rağmen okulda takdir ve teşekkür belgeleri verilmedi. Karne günü bu şekilde cezalandırılan öğrenciler büyük şaşkınlık yaşadılar. Öğrenciler yaşadıkları yüzünden sosyal medya üzerinden tepkilerini göstermeye başladılar. Konu hakkında inceleme başlatılması bekleniyor. 

okul karne günü taciz protesto ceza