Oktay: 284 can kaybı, 2 bin 323 yaralı var, 1710 bina yıkıldı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli deprem hakkında yaptığı konuşmasında, "Kahramanmaraş'ta 70 vatandaşımızı kaybettik. 200 yaralı var. 300 bina bu sayının artacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı. 

AFAD Genel Merkezinde bir araya gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Oktay, Osmaniye ilinde 20 kişinin öldüğünü, 200 yaralının olduğunu. Adıyaman'da 13 ölü, 22 yaralı, Diyarbakır'da 14 ölü, Şanlıurfa'da 18 ölü, Gaziantep'te 80 ölü, 600 yaralı, Kilis'te 8 ölü, 200 yaralı, Adana'da 10 ölü, 118 yaralı, Malatya'da 47 ölü ve 550 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. 

Toplamda ise 284 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Oktay, 2 bin 323 yaralının bulunduğu ve 1710 binanın yıkıldığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, "İskenderun'da eski bir hastane binası yıkıldı. Yeni binalarımız Allah'a şükür ayakta" şeklinde konuştu. 

Oktay, öte yandan, "Cumhurbaşkanımız depremin olduğu dakikadan itibaren olayı takip etmekte ve yönetmektedir. Şu an Ankara'ya intikal etmek üzere" ifadelerini kullandı. 

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI, AÇIKLAMASI 

Deprem hakkında açıklamalarda bulunan Oktay, “Deprem bölgelerine şu ana kadar 102 mobil baz istasyonu gönderilmiştir ve devreye alınmaya başlanmıştır. Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş illeri ile Pazarcık, Narlı, Besni, Nurdağı, Gölbaşı, İslahiye, Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerine doğalgaz akışı durdurulmuştur. Hatay Havalimanı şu anda uçuşa kapalı. Maraş ve Antep'i de sivil uçuşlara kapatmış durumdayız. AFAD bünyesinde yardımlar koordine edilecek, bir hesapta yardımlar toplanacak ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.” ifadelerini kullandı. 

Deprem gündem açıklama