Oksijen Seviyesi Azaldı! 9 Gündür Mağarada Mahsur Olan 12 Çocuktan 2'si Kurtarıldı, İşte Tüm Detaylar…

TAKİP ET

Tayland'da bir mağarada mahsur kalan 12 çocuktan 2'sinin kurtarıldığı haberi geldi. 12 çocuğun 9 gündür mahsur kaldığı mağarada oksijen seviyesi gittikçe azaldığından kurtarma ekiplerinin adeta zamanla yarıştığı öğrenildi.

Tayland’da bir mağarada mahsur kalan 12 çocuktan 2’sinin kurtarıldığı haberi geldi. 12 çocuğun 9 gündür mahsur kaldığı mağarada oksijen seviyesi gittikçe azaldığından kurtarma ekiplerinin adeta zamanla yarıştığı öğrenildi.

Tayland’ın Kuzeyinde yer alan Çiang Rai eyaletinde antrenörleri ile beraber takımca ziyarette ettikleri mağara komplekslerinde kaybolan ve yaklaşık 9 günün sonunda mağarada mahsur kaldıkları öğrenilen 12 futbolcu çocuk ve 1 antrenörün kurtarma çalışmaları devam ediyor.

MAĞARADA MAHSUR KALAN 12 ÇOCUKTAN 2’Sİ KURTARILDI

Alınan son bilgilerde, mağarada mahsur kalan 12 çocuktan 2’sinin kurtarıldığı haberi alınırken 4 çocuğun daha dalgıçlar eşliğinde çıkışa doğru gelmeye başladıkları belirtildi. 

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Olay, 23 Haziran tarihinde meydana gelmişti. Yaşları 11 ila 16 arasında değişen 12 futbolcu çocuğun 25 yaşındaki antrenörleri ile beraber Tham Luang Nang Non mağarasına yaptıkları gezide mağaranın giriş kısmının sularla kapanmasının ardından çocuklar ve antrenörleri mağara içerisinde mahsur kalmıştı. Kaybolan grubu arama çalışmalarının 9. gününde mağaraya ulaşılmış ancak mağaranın giriş bölümünün büyük bir kısmının sularla kaplanması sebebiyle kurtarma işlemleri zorlaşmıştı. Olayın ardından dalgıç ekipleri ve arama kurtarma ekipleri grubu mağaradan kurtarmak için yoğun bir çalışma başlattı. Olayda, çocuklara yiyecek ulaştıran dalgıçlardan birinin oksijen yetersizliği sebebiyle mağaranın geri dönüş yolunda hayatını kaybettiği öğrenilmişti. 

 

Dünya haberleri Tayland Mağara 12 Çocuk Mahsur Futbol grubu Kayıp