OHAL Komisyonu 13 bin 170 başvuruyu daha kabul etti!

TAKİP ET

Olağanüstü Hal (OHAL) Komisyonu, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile meslekten ihraç edilenler ve kapatılan kurumlarla ilgili 112 bin 310 başvuruyu sonuçlandırdı. Başvurulardan 99 bin 140'ı reddedilirken,13 bin 170'i kabul edildi.

Kanun Hükmünde Kararnameler ile meslekten ihraç edilenlerin, bursu kesilen öğrencilerin, rütbesi alınan emekli güvenlik personelin ve kapatılan kurum veya kuruluş sahiplerinin başvurduğu OHAL komisyonu kararını açıkladı. Kurula yapılan 126 bin 630 müracaatı değerlendiren komisyon 112 bin 310’unu sonuçlandırdı. Geri kalan 14 bin 320 başvurunun ise  incelemesi devam ediyor. Öte yandan, komisyonun, inceleme ve değerlendirmesi aşamasında 20’den fazla kurum ve kuruluştan gelen yaklaşık 500 bin evrakın tasnifi de yapıldı. 

KAPATILAN 61 KURUM VEYA KURULUŞ TEKRARDAN AÇILABİLECEK!

Kapatılan kurum veya kuruluşların yöneticilerinin yaptığı başvuruları değerlendiren OHAL komisyonu, aralarında dernek, vakıf, öğrenci yurdu, gazete ve televizyon kanalının da bulunduğu 61 kurum ve kuruluşun tekrar açılmasını kararlaştırdı. Kararlar, tebliğ edilmek üzere başvurucuların en son görev yaptığı kurumlara gönderiliyor. Başvurusu kabul edilenlerin atama işlemleri, en son görev yapılan kurumlarca yapılıyor. Ayrıca bu kişiler, geçmişe dönük mali ve sosyal haklarını da geri alabiliyor. Öte yandan komisyonda aklanan bazı kişiler hakkında görevine geri dönemediği iddia edildi. Görevine geri dönemeyen kişiler hukuki olarak mahkemelere başvuruda bulunabilirler.

OHAL KOMİSYONU SONUÇLARINA NASIL ULAŞABİLİRİM?

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunun ret kararlarına karşı, kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından belirlenen idare mahkemelerine iptal davası açılabiliyor. Başvurucular, ‘ohalkomisyonu.tccb.gov.tr’ internet adresindeki ‘OHAL Komisyonu Başvuru Takip Sistemi’ üzerinden müracaatlarının kabul ya da reddedildiğine yönelik bilgilere ulaşabiliyor.