OHAL Kapsamındaki Son KHK Yayımlandı! Binlerce Kişi Kamudan İhraç Edildi

TAKİP ET

OHAL kapsamındaki son KHK yayımlandı. Yayımlanan KHK ile kamu görevinde bulunan tam 18 bin 632 kişinin görevinden ihraç edildiği öğrenildi.

OHAL kapsamındaki son KHK yayımlandı. Yayımlanan KHK ile kamu görevinde bulunan tam 18 bin 632 kişinin görevinden ihraç edildiği öğrenildi.

OHAL kapsamındaki son KHK resmi gazetede yayımlandı. Bazı Tedbirler Alınması Hakkında 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de 18 bin 632 kişinin görevinden ihraç edildiği öğrenildi.

KAMU GÖREVİNDEKİ 18 BİN 632 KİŞİ GÖREVİNDEN İHRAÇ EDİLDİ

Yayımlanan KHK’ya göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin mili güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan 18 bin 632 kişi, başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın kamu görevinden çıkarıldı.

MEMURİYETLERİ ALINACAK

Kamu görevinden ihraç edilen bu kişiler için herhangi bir tebligat yapılmayacağı ve haklarında ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edileceği öğrenildi. Görevlerinden ihraç edilen kamu çalışanlarının mahkumiyet kararı aranmaksızın rütbe veya memuriyetlerinin alınacağı öğrenildi. Aynı zamanda memuriyetleri alınan bu kişilerin tekrar görev yaptıkları teşkilatlara kabul edilmeyecekleri belirtildi. Buna bağlı olarak, görevinden ihraç edilen kişilerin bir daha kamu hizmetinde istihdam edemeyecekleri gibi bu kuruluşlarda doğrudan ya da dolaylı olarak görevlendirilemeyecek. İhraç listesinde olan bu kişilerin silah ruhsatları, gemi adamlığına dair belgeleri ve pilot lisanslarının iptal edileceği öğrenildi. Diğer yandan bu kişilere tahsis edilen kamu konutları veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edilecekler.

 

Resmi gazete KHK OHAL Kamu İhraç Memur