OHAL Kalkıyor, Yerine Yeni Dönem Geliyor! İşte Yeni Dönemin Detayları

TAKİP ET

OHAL ne zaman bitecek soruları gündemde iken, OHAL'in ardından yerine gelecek yeni dönem hakkında bilgiler ortaya çıkmaya başladı. OHAL kaldırıldıktan sonra sadece büyük terör olaylarının yaşandığı bölgelerde bölgesel Kriz yönetimi devreye girecek. Meclis tatile girmeden önce ilgili yasanın çıkarılması bekleniyor.

OHAL ne zaman bitecek soruları gündemde iken, OHAL’in ardından yerine gelecek yeni dönem hakkında bilgiler ortaya çıkmaya başladı. OHAL kaldırıldıktan sonra sadece büyük terör olaylarının yaşandığı bölgelerde bölgesel Kriz yönetimi devreye girecek.  Meclis tatile girmeden önce ilgili yasanın çıkarılması bekleniyor.

24 Haziran seçim meydanlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sürekli OHAL’in kalkabileceğini söylemişti.  gerekli düzenlemelerin yapılabilmesi için OHAL’in bir süre daha devam edeceği konuşulurken  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmayları ile yaptığı toplantının ardından bu Tartışmalara Son Nokta konuldu.  Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantı sonucunda OHAL’in  kaldırılmasına karar verildi.
 
YASA İLE YAPALIM

Toplantıda konuşulan konulardan biri de OHAL Kalktıktan sonra bir boşluk oluşmaması için yapılması planlanan Yasal düzenlemelerin KHK ile mi  yoksa yasa ile mi yapılacağı oldu.  toplantıda değişikliklerin Meclis’ten  geçirilmesinin daha doğru olacağı sonucuna ulaşıldı.
 

100 MADDELİK TEKLİF
Içinde olağanüstü hal önlemlerine ilişkin düzenlemelerin de yer aldığı yaklaşık 100 maddelik bir yasa teklifi AL Parti tarafından hazırlanmaya başladı. TBMM Başkanlığı seçiminin ardından teklifin gündeme getirilmesi ve meclisin tatile girmeden yasalaştırılması planlanıyor. AK Parti tarafından hazırlanan teklif kapsamında "kısmi, bölgesel OHAL" uygulamasının girmesi benimsendi.  yani Yeni dönemde bölgesel Kriz yönetimi ve güvenli bölge gibi isimlerle büyük terör olaylarının yaşandığı bölgelerde önlemler alınacak.  siyasal düzenlemeler sonucunda Vali ve güvenlik güçlerine yetki aktarılacak.  verilecek bu yetkiler arasında geçici sokağa çıkma yasağı getirme, güvenli bölge oluşturma,  terör propagandası yapan yerleri kapatma,  kentlerde düzenlenecek gösteri yürüyüşü ve etkinlikleri iptal etme gibi detaylar yer alacak.

 

 

son dakika OHAL OHAL ne zaman bitecek OHAL bitiyor mu son dakika haberi