Öğrencisine Tekme Atan Öğretmen Hakkında Karar Verildi

TAKİP ET

Bursa'nın İznik ilçesinde sınıfta Bir arkadaşı ile kavga eden ilkokul öğrencisine tekme atarak yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan sınıf öğretmeni hakkında 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı kırsal çilekli Mahallesi İlkokulu'nda 17 Nisan 2018 tarihinde yaşanan olayda sınıf arkadaşı ile kavga eden 4 sınıf öğrencisi B.G.'ye, öğretmen Hasan Can Ş., iddiaya göre kızıp tekme attı. 9 yaşındaki erkek öğrenci aldığı tekme darbesi ile iç kanama geçirirken Ailesi tarafından İznik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Burada ilk müdahalesi yapılan küçük çocuk daha sonra ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 9 yaşındaki öğrencinin Sol akciğerin parçalandığı belirlenirken acil olarak ameliyata alındı. Çocuğumun halini gören Baba durumu İlçe Jandarma Komutanlığına aktardıktan sonra savcılığa giderek öğretmen hakkında şikayetçi oldu. Şikayet üzerine tutuklanan öğretmen cezaevine gönderildi fakat 1 ay sonra serbest kaldı.
İznik Asliye Ceza Mahkemesi'nde öğretmen hakkında açılan dava bugün sonuçlandı. Sanık öğretmen hakkında ağır yaralama suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verilirken Sanığın cezası paraya çevrilmedi ve ertelenmedi. Akciğer tedavisi hala devam eden öğrencinin babası Burhan G., Kararın ardından öğretmene verilen cezanın adı olduğunu belirterek oğlunun hala tedavi görmeye devam ettiğini söyledi.

 

bursa iznik öğrencisine tekme atan öğretmen