Öğrencilerine Cinsel İstismarda Bulunan Beden Eğitimi Öğretmenine Mahkemeden Rekor Ceza

TAKİP ET

Konya'da ki bir ortaokulda öğrencilerine cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen beden eğitimi öğretmeni yargılandığı davada mahkeme heyeti tarafından 80 yıl hapse mahkum edildi. İşte detaylar…

Konya’da ki bir ortaokulda öğrencilerine cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen beden eğitimi öğretmeni yargılandığı davada mahkeme heyeti tarafından 80 yıl hapse mahkum edildi. İşte detaylar…

Konya’da 2015-2016 yılında bir ortaokulda görev yapmakta olan beden eğitimi öğretmeni İsmail Hakkı E., masa tenisi kursu almakta olan ve yaşları 10 ile 12 arasında değişen 7 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilmiş ve bu ise F.B isimli bir öğrencinin durumu halasına anlatarak ortaya çıkmıştı. 2016 yılında ise İsmail Hakkı E., polis ekipleri tarafından gözaltına alınmış ancak çıkartıldığı mahkemede adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

80 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Savcılık ise yeni bir iddianame hazırladı ve bu iddianamede İsmail Hakkı E.’nin ifadelerinde tutarsızlık olduğu belirtildi ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ise İsmail Hakkı E., hiçbir suçlamayı kabul etmedi. Öğrencilerinin ise kendilerine düşük not verdiği için iftira attığını iddia etti.

Yeniden hakim karşısına çıkmasının ardından ise mahkeme heyeti İsmail Hakkı E. hakkında öğrencilere cinsel istismarda bulunma suçunu göz önünde bulundurarak 80 yıl hapis cezası almasına karar verdi. Ardından da İsmail Hakkı E., tutuklanarak cezaevine yollandı.