Ofiste Daha Enerjik Hissetmenizi Sağlayacak 6 Taktik

TAKİP ET

Ofis çalışanları için bugün harika önerilerimiz var. Ofiste yorgunluk sorununa 6 pratik çözüm haberimizde...

Ofiste masa başı çalışanların gün içerisinde en büyük şikayeti yorgunluk ve boyun ağrısıdır. Bu yorgunluğun sebebi genellikle uykusuzluk olarak düşünülür, işin aslı öyle değildir. Uzun süre aynı pozisyonda oturmak ve uykusuzluk da eklenince yorgunluk kaçınılmaz olur. Ofiste sizi hemen daha enerjik hissettirecek zamanınızı almayan 6 pratik taktik yazımızda…

BOL SU İÇMEK

Her gün en az 2 litre su içmek sizi daha enerjik hissettirecektir. Yaşamımızda en önemli yere sahip olan su tüketimi, enerjimizi arttırmakta da oldukça önemli. Yorgun hissedince başvurulan kahve ve çay gibi kafein içeren içeceklerin aksine su daha dinç hissetmenize sebep olacaktır. 

MÜZİK RUHUN GIDASIDIR

Sevdiğiniz hareketli şarkılar dinlemek gün içinde daha pozitif ve enerjik hissetmenizi sağlayacaktır. Aynı zamanda motivasyonuzu arttırarak, iş verimliliğinize de yansıyacaktır.

SPORSUZ OLMAZ

Uzun saatler aynı pozisyonda oturmak boyun ve sırt ağrılarını tetikler. Boynunuzu yavaş hareketlerle sağa sola çevirerek, kollarınızı iki yana açıp esneterek daha iyi hissedeceksiniz. Belirli süre aralıklarla ofis içinde yapacağınız kısa yürüyüşler de kan akışını hızlandırarak bacak ağrılarınıza iyi gelecektir.

UZUN VE DERİN BİR NEFES ALIN

Ofis ortamında sürekli temiz hava akışı sağlamaya çalışın. Havasız ortamlarda uzun süre kalmak enerji seviyenizi düşürerek uykuyu tetikler. Hava durumundan dolayı camı sürekli açık tutmanız mümkün değilse yorgun hissettiğiniz zaman camı açın ve birkaç dakika derin nefes alın. Temiz hava sizi kendinize getirecektir.

KAHVALTISIZ GÜNE BAŞLAMAYIN

Güne nasıl başlarsanız devamı da öyle gelir. Özellikle protein ağırlıklı yapacağınız kahvaltı gün içinde kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağlayacaktır. Şeker ve karbonhidrat (poğaça, börek, simit) içeren gıdalar anlık enerji verse de kısa süre sonra tekrar acıktırıp yorgun hissettirecektir. Kahvaltıyı asla atlamayın.

ZİHNİNİZİ DİNLENDİRİN

Yorgunluk çoğu zaman da zihinseldir. Farkında olmadan zihinsel olarak yoran stresten uzak durmaya özen gösterin ve pozitif düşünmeye çalışın. Pozitif düşünce enerjinizi de arttıracaktır.

ofiste daha enerjik hissetmenin yolları ofis yorgunluğu yorgunluk