O Ülkede Gripten 10 Kişi Öldü! Salgın Alarmı Verildi

TAKİP ET

Bulgaristan'da grip salgını nedeniyle yaşamını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi. Ülkede salgın her geçen gün yayılırken, ülkenin 28 ilinin 23'ünde salgın alarmı verildi.

Bulgaristan’da grip salgını nedeniyle yaşamını kaybedenlerin sayısı 10’a yükseldi. Ülkede salgın her geçen gün yayılırken, ülkenin 28 ilinin 23’ünde salgın alarmı verildi. Salgın alarmı verilen illerdeki okullar ise 4 Şubat tarihine kadar tatil edildi.

Bulgaristan’da ortalama 10 günden beri süregelen grip salgınında yaşamlarını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Şiddetini artıran grip salgını yüzünden yaşamını kaybeden 10 kişiden 1’inin ise çocuk olduğu belirtiliyor. Ülkede şu ana kadar 23 ilde grip salgını ilan edildi. Grip salgını alarmı verilen iller arasında başkent Sofya’da bulunuyor.

Vaka Sayısı Artabilir

Grip salgını alarmı ile ilgili açıklamalarda bulunan Bulgaristan Sağlık Bakanı Kiril Ananiev, “Ölü sayısı hakkında kesin bir bilgi vermek şu an için imkansız. Vaka sayısında artış olabilir. Grip salgını bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta doruk noktaya ulaşacak. Vatandaşlarımız dikkatli olmalıdır.” dedi.

Bulgaristan’da hasta ziyaretlerine de yasak getirilirken, hastanelerdeki doluluk oranında yüksek artış oldu. Vatandaşlar ise maskesiz sokağa çıkmıyor.  

Bulgaristan grip salgını Sofya