O Kahramanlar Şehit Düşerken Bile Can Kurtardı! İşte Herşeyi Anlatan Görüntü

TAKİP ET

İstanbul Çekmeköy'de eğitim açısından dönen askeri helikopter Acil iniş yapmak isterken bir sitenin bahçesine düştü. Türkiye'nin yüreğini yakan kazada 4 asker şehit düştü. Helikopterin düştüğü yerde bu sabah çekilen görüntü Şehit pilotun nasıl bir facianın önüne geçtiğini de gözler önüne Serdi.

Samandıra'da bulunan 4 havacılık alay Komutanlığına ait ABD yapımı UH-1 tipi askeri eğitim helikopteri dün saat 18.17'de "İlim02" koduyla kalkış yaptı. Helikopter havada yaklaşık 34 dakika kaldıktan sonra yeniden samandıra'ya dönecekti. Fakat henüz bilinmeyen bir nedenle Acil iniş yapmak istedi.

FACİAYI ÖNLEDİLER

Samandıra'da bulunan havaalanına ulaşmak isteyen askerlerin çabası ne yazık ki sonuç vermedi ve helikopter yalpalamaya başladı. Bölgede yaşayan halka zarar vermek istemeyen Kahramanlar düşmekte olan helikopteri son anda Kirazlıdere Mahallesi ndeki parkverde Sitesi'nin bahçesine yönlendirdi. Düşme sırasında helikopterden Duman ve alevlerin de yükseldiği görüldü.

4 ŞEHİT

Kazadan sonra bölgeye çok sayıda polis ve Sağlık ekibi sevk edilirken yaralı olarak hastaneye kaldırılan Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli, Pilot Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya (35) ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar (28) kurtarılamayarak şehit oldu.

 

son dakika istanbul çekmeköy düşen helikopter son dakika haberi