Nizip'te Vicdansızlığın Böylesi Kan Dondurdu

TAKİP ET

Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaşayan 4 yaşındaki Reşit Polat, işitme engelli olduğundan dolayı dünya ile iletişimini kulağındaki işitme cihazı ile sağlıyordu.

Gaziantep’in Nizip ilçesinde yaşayan 4 yaşındaki Reşit Polat, işitme engelli olduğundan dolayı dünya ile iletişimini kulağındaki işitme cihazı ile sağlıyordu. Ancak Reşit Polat’ın kulağına takılı işitme cihazına göz diken vicdansızlar, kaşla göz arasında işitme cihazını çaldılar. Bu vicdansızlık karşısında kanı donan anne Emine Polat ise pahalı olan işitme cihazını yeniden alamadıklarını söyleyerek yardımseverlerden ve yetkililerden yardım istedi.

Nizip ilçesinin Belkıs Mahallesinde önceki gün yaşanan hırsızlık vakasında sokakta masumca oynayan 4 yaşındaki Reşit Polat’ın işitme cihazı çalındı. Bu vicdansızlığı yapan kişi ya da kişilerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.

İşitme cihazının geçirdiği ameliyattan sonra oğluna takıldığını ve cihazın çok pahalı olmasından dolayı tekrar alamadıklarını belirten anne Emine Polat, “Ameliyatın ardından bizimle iletişim kurabilsin diye oğluma, doktorları tarafından bir cihaz takıldı. Cihaz takıldıktan sonra oğlum, sesimize gittikçe alışıyordu. Dışarı çıktıktan sonra cihazın oğlumun kulağında olmadığını fark ettim. Bu cihazın oğlum açısında taşıdığı önem kelimelerle ifade edilemez. Oğlumun bu cihaza yeniden kavuşabilmesi için yetkililerden yardım talep ediyoruz.” dedi.  

Gaziantep Nizip işitme cihazı Reşit Polat