Nişanlısını öldüren adamın savunması ortaya çıktı: Aldattığı için öldürdüm

TAKİP ET

Ankara'da ayrılmak istediğini ifade eden nişanlısı olan ve 2 çocuk annesi Dilek Ceylan'ı silahla vurarak katleden İdris Nesim'in savunması istedi. Tutuklu sanık yargılandığı davanın duruşmasında Nesim, Ceylan'ı kendisini aldatması nedeniyle öldürdüğünü öne sürdü.

Geçtiğimiz sene 30 Nisan'da yaşanan olayda 38 yaşındaki İdris Nesim, ayrılmak istediğini dile getiren nişanlısı Dilek Ceylan ile konuşmak için evine geldi. Çıkan tartışma sonucunda Nesim, Ceylan'ı silah ile vurarak öldürdü. Tutuklanan Nesim'in 'tasarlayarak kasten öldürme' ve 'silahla tehdit' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet ve 30 yıla kadar hapis ile yargılanması başlandı.

"BENDEN SOĞUDUĞUNU HİSSETTİM"

Ankara 32'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmada savunmasını gerçekleştiren Nesim, Dilek Ceylan ile 2018 senesinde tanıştıklarını, bir keresinde tartıştıklarını ifade ederek, "Ben 1-2 tokat attım. 'Küçükken annem ve babamdan sonra da eşimden dayak yedim, şimdi de sen bana vurdun' dedi. Olaydan sonra benden soğuduğunu hissettim. Kız kardeşiyle, eşiyle, kızıyla neredeyse herkesle konuştum. Bunun üzerine evlilik teklifi ettim, o da kabul etti" ifadelerini kullandı.

"HAYATINDA BAŞKA BİRİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

Nesim, savunmasında olaya ilişkin, "Bir ay sonra tekrar aramız bozuldu. Biraz saldırgan bir yapısı vardı, tartışmalarda psikolojik baskı yapardı bana. Bir arkadaşı bana Dilek'in hayatında başka birisi daha olduğunu söyledi. Bunu ona sorduğumda küfretti 'sen sanki beni aldatmadın' dedi. Ne yapacağımı şaşırdım, yanımdaki silahla sıktım" şeklinde konuştu. Duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi.