Niğdeli Çiftçinin Tarlasında Bulduğu Küp Tarihi Eser Çıktı

TAKİP ET

Niğde'nin Altunhisar ilçesinde tarlasını traktörle sürmekte olan bir çiftçi, Bizans döneminden kalma olduğu düşünülen erzak küpü buldu.

Niğde’nin Altunhisar ilçesinde tarlasını traktörle sürmekte olan bir çiftçi, Bizans döneminden kalma olduğu düşünülen erzak küpü buldu.

İlçenin Kınık mevkiinde tarlasını sürmekte olan bir çiftçi, traktörünün pulluğuna bir cisim takılınca toprağı kazmaya başladı. Büyük bir küpün kapağını gören çiftçi şaşkınlık içerisinde jandarma ekiplerine haber verdi. Küpün tarihi eser olabileceğinden şüphe edilince İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Niğde Müze Müdürlüğü konu hakkında bilgilendirildi. Tarlaya gelen arkeologlar ise küpü derhal incelemeye başladı.

Arkeologlar tarafından gerçekleştirilen ilk incelemenin ardından küp bulunduğu yerden çıkarılan ve Niğde Müzesine götürülen küp, tescil işlemleri ve hangi döneme ait olduğunun tespit edilmesi için koruma altına alındı. Pişmiş topraktan yapılan ve içerisine tahıl malzemeleri konan küpün Bizans döneminden kalma bir tarihi eser olduğu düşünülüyor.    

Niğde küp tarihi eser Bizans dönemi son dakika haber Altunhisar Kınık mevkii