Niğde'de Toprak Altındaki Patates Deposu Çöktü: 2 Ölü, 4 Yaralı

TAKİP ET

Niğde'de patates deposu yapımı esnasında göçük meydana geldi. Göçükte toprak altında kalan 2 işçi yaşamını yitirirken, 4 işçi ise yaralandı.

Niğde'nin merkez köylerinden Çarıklı köyünde doğal patates deposu yapımı esnasında yer altında kazı yapılırken göçük meydana geldi. 

Depodaki göçüğün farkına varan ve yer altından çıkmaya çabalayan işçiler, göçüğün oluşturduğu basınçla birlikte dışarı fırladı.

Olayın 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbar edilmesinin ardından olay mahalline jandarma, itfaiye, sağlık, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Göçük altında kalan işçilerden Murat Değirmenli ve Murat Aydoğan yaşamını yitirirken, yaralanan işçilerden Alpaslan İpek, Seyfettin Kaya, Muharrem Tanak, Ufuk Ergül hastaneye nakledildi. 

Vali Cahit Çelik, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek tedavi altına altındaki yaralı işçileri ziyaret etti.

Vali Çelik, Çarıklı köyünde meydana gelen göçükte 2 işçinin yaşamını yitirdiğini, 4 işçinin de yaralı olarak hastaneye getirildiğini ifade etti. 

Yaralı işçilerden 3'ünün sağlık durumunun ağır olduğunu belirten Çelik, "Yer altına patates deposu yapıldığı esnada meydana gelen çökme sonucu oluşan hava basıncı içeride çalışan işçileri dışarı fırlatıyor. Bu nedenle de 2 işçimiz hayatını kaybederken, 3 işçimiz ise ağır yaralanıyor. Olayda yaralanan işçilerimize hastanede sağlık personeli tarafından müdahale ediliyor. Olayda yaşamını kaybeden iki işçimize Allah'tan rahmet, yaralı işçilerimize de acil şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi. 

Daha sonra olay mahalline gelen Vali Çelik, yetkililerle görüşerek bilgi aldı. Gazetecilere olay maahllinde açıklama yapan Çelik, "Yer altında patates deposu, jeolojik etüt sonuçlarına göre yapılmalıdır. Bundan sonra adli bir süreç olacak. Burada gereken etütlerin yapılıp, yapılmadığını bilmiyorum. Adli tahkikat sonucunda belli olacak." dedi.

Bir gazetecinin "Olayla ilgili gözaltı var mı?" sorusuna ise Vali Çelik, "Şimdilik herhangi bir gözaltı işlemi yoktur. Adli tahkikat kapsamında savcılık gözaltı işlemi yapabilir. Bununla ilgili savcılık işlemlerine göre hareket edilecek." ifadelerini kullandı. 

Niğde Patates Deposu Göçük