New York Times: "Suudi Arabistan'dan Daha da Aşağılayıcı Yalanlar"

TAKİP ET

New York Times köşe yazarı Kristof bir makale yayınlayarak, "Kaşıkçı'nın ölümü hakkında iki haftadan fazla yalan söyleyen Suudi hükümeti, şimdi de yeni yalanlar serisi yayınladı." ifadelerini kullandı.

New York Times gazetesinde yayınlanan bir makalede, "Cemal Kaşıkçı’nın ölümü hakkında iki haftadan fazla yalan söyleyen Suudi hükümeti, şimdi de hem bizim aklımızı hem de Cemal’in hatırasını aşağılayan yeni yalanlar serisi yayınladı."  denildi.

NYT köşe yazarlarından Nicholas Kristof, "Suudi Arabistan’dan daha da aşağılayıcı yalanlar" başlıklı makale kaleme aldı.  Riyad yönetiminin Cemal Kaşıkçı hakkında hazırladığı raporun yalan olduğunu söyleyen köşe yazarı, "neredeyse herkesin Kaşıkçı operasyonunu Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın onayladığına inandığını"  yazdı. Daha önce Prens Bin Selman’ın Lübnan başkanı Saad Hariri'yi kaçırdığını ve milyonlarca Yemenliye kıtlık uyguladığına dikkat çeken Kristof, Kaşıkçı olayının ABD - Suudi Arabistan ilişkilerine yönelik Yeni bir test olduğunu dile getirdi. Birleşmiş Milletler'in kaşıkçı'nın öldürülmesi hakkında soruşturma yapılması gerektiğini belirten köşe yazarı, NATO ülkelerinin Riyad yönetimine silah satışını durdurması gerektiğine de dikkat çekti.

suudi arabistan new york times köşe yazarı son dakika son dakika haberi