New York Times Gündeme Taşıdı! Sakarya'da Yakalanan DAEŞ Lideri...

TAKİP ET

New York Times tarafından duyurulan ve Dışişleri Bakanlığınca doğrulanan habere göre DAEŞ liderlerinden İsmail Elvan İthavi, Sakarya'da yakalanarak iade edildi. ABD Başkanı Trump ise haberi dün twitter hesabından paylaştı.

New York Times tarafından duyurulan ve Dışişleri Bakanlığınca doğrulanan habere göre DAEŞ liderlerinden İsmail Elvan İthavi, Sakarya'da yakalanarak iade edildi. ABD Başkanı Trump ise haberi dün twitter hesabından paylaştı. DAEŞ liderinin yakayı ele verdiği tarih ise Şubat 2018.

Reuters haber ajansının haberine göre İthavi'nin telefonunda mevcut olan telegram uygulaması sayesinde DAEŞ terör örgütünün üst düzey dört yöneticisi daha tuzağa düşürüldü.

Dışişleri Bakanlığının internet sitesinden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"DAEŞ terör örgütüne karşı verilen mücadelede ülkemiz, bütün ulusal imkanlarını seferber etmiştir. Uluslararası alanda sağlanan işbirliğinin önemli sonuçlar vermesi memnuniyet vericidir.

9 Mayıs tarihinde New York Times gazetesinde yer alan haberin içeriğindeki söz konusu operasyon, İsmail Alwaan al-Ithawi isimli DAEŞ terör örgütü üst düzey mensubunun, istihbarat ve emniyet birimlerimizce düzenlenen operasyon ile Sakarya'da yakalanarak Irak'a sınır dışı edilmesiyle başlamış ve elde edilen başarıda ülkemizin önemli katkısının olduğu bir süreçtir. Türkiye, Amerika, Irak ve diğer ülkelerle işbirliği içerisinde DAEŞ terör örgütü ile mücadelesine devam edecektir."

Reuters haber ajansı, İthavi'nin Irak'a iade edilmesiyle örgüte büyük darbe vurulduğunu belirttiği haberinde; Irak istihbaratı, DAEŞ lideri Ebubekir Bağdadi'nin yardımcısı olduğunu tahmin ettiği İthavi'nin kullandığı telegram uygulaması ile dört üst düzey DAEŞ terör örgütü mensubunu daha tuzağa düşürdü. Bu dört isim arasında DAEŞ terör örgütünün Fırat'ın doğusundaki en önemli ismi olan Saddam Cemal'de yer alıyor.

Haşim'i tarafından yapılan açıklamada ise bu operasyon sayesinde DAEŞ terör örgütünün banka hesaplarının ve gizli mesajlarının deşifre edildiğini, şu ana kadar ele geçirilen en önemli DAEŞ terör örgütü mensuplarının İthavi ve Cemal olduğunu belirtti. 

 

DAEŞ Irak Türkiye Trump ABD Reuters