Netflix'in Türk dizisi Aşk 101 hakkında karar verildi! Dizi sona mı erecek?

TAKİP ET

Netflix'te yayınlanan Türk dizisi Aşk 101 hakkında gençleri eşcinselliğe yönelttiği gerekçesiyle CİMER'e çok sayıda şikayet yapılmıştı. Gelen şikayetler sonrasında savcılık dizi hakkında merakla beklenen kararını verdi.

Netflix’te yayınlanan Türk dizisi Aşk 101 hakkında gençleri eşcinselliğe yönelttiği gerekçesiyle CİMER’e çok sayıda şikayet yapılmıştı. Gelen şikayetler sonrasında savcılık dizi hakkında merakla beklenen kararını verdi.

Eşcinselliğe yönlendirme ve genç bireylerin gelişimi üzerinde olumsuz etkiler bıraktığı iddia edilen Aşk 101 dizisi hakkında gelen şikayetlerde soruşturmaya yer olmadığı sonucuna varıldı.

CİMER’e Şikayet Yağdı

Geride bıraktığımız günlerde Netflix’te yayınlanan ve gençlik dizisi olarak geçen Aşk 101 adlı dizi hakkında CİMER’e şikayet yağdı. Söz konusu dizinin gençleri eşcinselliğe yönlendirdiği ve genç bireylerin gelişimi üzerinde olumsuz etkiler bıraktığı iddia edilirken savcılıktan şikayetler sonrasında merakla beklenen karar açıklandı.

Soruşturmaya Yer Olmadığına Karar Verildi


Diziyle ilgili kararını veren savcılık, söz konusu dizinin kamuya açık bir TV programında yayınlanmadığını ve dizinin yayınlandığı Netflix platformuna üye olunması gerektiği ve üyelik için ücret talep edildiği konusuna dikkat çekildi. Bu bağlamda kişilerin hür iradesi ile belirli bir ücret ödeyerek izlediği bir dizide yine insanların hür iradesiyle diziyi izlememesi gerektiği belirtilerek yapılan ihbar değerlendirmeye alınmadı. Savcılıktan yapılan açıklamada, şikayete yönelik soruşturmaya yer olmadığı ifade edildi.

Aşk 101 Dizisinin Konusu Nedir?


Eleştiri oklarının çevrildiği Aşk 101 dizisinin konusu, 1998 yılında lisede okuyan bir grup gencin hikayesini anlatıyor. Hem tanıtımlarında hem de yayınlanmaya başladığı ilk günden bu yana eleştirilerin odağında olan dizinin oyuncu kadrosunda, Pınar Deniz, Kaan Urgancıoğlu, Mert Yazıcıoğlu, Kubilay Aka, Alina Boz, İpek Filiz Yazıcı ve Selahattin Paşalı yer alıyor. 
 

aşk 101 netflix