NETFLIX - AŞK 101 dizisini neden izleyelim

TAKİP ET

Netflix'in Türk yapımı yeni içeriklerinden biri olan Aşk 101 ve karakterler hakkında kısa bir inceleme yazısı. Aşk 101'in diğerlerinden farkı nedir ki?

Netflix birbirinden farklı içeriklerle, dünyanın farklı köşelerine dair fikirler edinmemizi sağlayan son derece küresel bir platform. Son birkaç yıldır Netflix bünyesinde Türk dizileri de yayınlanmaya başladı. İlk olarak izlediğimiz Hakan Muhafız ve Atiye bizleri fantastik ve bir o kadar da aşina olduğumuz dünyalara götürmüştü. Bu kez ise hepimiz lise yıllarımıza doğru bir yolculuğa çıkıyoruz. Gençliğin o deli dizgin yıllarını anımsatıyor Aşk 101.

Dizinin Konusu


Aşk 101 aslında lise hayatına uyum sağlayamamış, bir şekilde dışlanmış ya da dışta kalmayı seçmiş çocukların hikayesini anlatıyor. Dizide esas olarak yedi karakter olduğunu ve hikâyenin bu karakterler etrafında ilerlediğini söyleyebiliriz. Çok fazla karakterin olması diziyi derinleştiriyor ve tek düze olmaktan kurtarıyor.

Sinan, Eda, Kerem ve Osman farklı nedenlerden dolayı pek çok kez disipline gitmiş “sorunlu” çocuklardır. Gelecek vadetmeyen bu çocukların okulda kalabilmesinin tek nedeni ise disiplin kurulu her toplandığında, çocukların atılmaması için oy veren Burcu öğretmendir. Burcu öğretmenin sayesinde “en kötüler” olarak tanımlanan bu çocuklar her seferinde okuldan atılmanın ucundan dönerler.

Bir gün hepsinin yarattığı problem üst üste gelir ve kurul dördü için de toplanır. Burcu hoca bir kez daha tek oyuyla en kötülerin okuldan atılmasını engeller. Ancak tayin olacağı haberi hepsini bir hayli strese sokar. Çünkü Burcu Hoca gider gitmez okul müdürü bu dört ismi de okuldan atacaktır. Bu nedenle dörtlü aralarına örnek öğrenci sayılan İpek’i de katarak birtakım planlar kurmaya başlarlar.

Plana göre Burcu hocayı yakınlarda bulunan birine aşık edecekler, böylece Burcu hoca evlenecek ve İstanbul’da kalacaktır. Birbirinden son derece farklı olan, kimi zaman birbirleriyle dahi anlaşmakta zorlanan ekibin arasında kısa sürede bir dostluk oluşmaya başlar. Birbirlerinde bir şekilde eksikliğini hissettikleri şeyleri bulurlar.
 

 

Karakterleri Tanıyalım


Burcu öğretmen idealist, iyi yürekli ve inandığı şeyler uğruna savaşma gücü olan genç bir kadındır. Dizi boyunca Burcu’da pek çok şey öğrenir ve aslında o da tıpkı çocuklar gibi kendini bulmaya başlar. Basketbol koçu olarak okula yeni gelen Kemal hoca ise gizemli ve biraz karamsar bir karakterdir. Dışarıdan soğuk ve ketum görünmesine rağmen özündeki iyiliği fark etmek zor değildir.

En kötülere gelecek olursak, Sinan anne babası ayrılmış, üzerinde hiçbir zaman ebeveyn sevgisi ve varlığı hissetmemiş genç bir çocuktur. Varlığı ve yokluğu bir gibi görünen dedesiyle birlikte tek başına yaşamaktadır. Sinan’ın mahrum kaldığı sevgi onu içten içe kemiren bir hastalık gibidir. Sessiz ve ıssız bir hali vardır. Alkol problemi olan Sinan bu nedenle başına sık sık bela açar fakat felsefeye olan ilgisi ve her zaman vermeye hazır olduğu zekice cevaplarıyla hafife alınamayacak biridir.

İpek ise okulun adeta örnek öğrencisi olan, pırıl pırıl ve hayalperest bir kızdır. Ailesinin sözlerinden ve kurallardan öteye geçmeyi hiç düşünmemiş gibidir. Sinan’ın sıra arkadaşıdır ve ne kadar nafile gibi görünse de onunla iletişime geçmeye çalışmaktan asla vazgeçmez. En kötülerle bir araya gelmek ise onun da hayatını değiştirecek ve kendine dair yeni şeyler keşfetmesini sağlayacaktır.

Osman ise tam anlamıyla ticari zekanın ta kendisi gibidir. Genç yaşında olmasına rağmen iş bitirici özelliğiyle, girişkenliği ve atılganlığıyla parasını nasıl kazanacağını iyi bilir. Her zaman zekice bir fikre sahiptir ve kolayca bir çıkış yolu bulur. Ancak kimi zaman illegal olarak yürüttüğü işler başına kolaylıkla bela açar.

Bir diğer karakterimiz Eda, ailesinin kendisi için çizdiği hayata sıkışıp kalmış, bir taraftan kabına sığmakta güçlük çeken, içi öfkeyle dolu güzel bir kızdır. Hayallerinin ardından gidememenin verdiği kırgınlığı problemler yaratarak üzerinden atmaya çalışır. Kerem ise tıpkı Eda gibi varlıklı ailenin bastırılmış problemli çocuğudur. Kavgadan beladan uzak durmak onun için de oldukça zordur.

Diziyi neden İzlemeli?


Birbirinden son derece farklı sorunları olan bu gençler, başlangıçta oldukça uyumsuz görünseler de birbirilerine iyi gelmenin ve adeta aile olmanın bir yolunu bulurlar. Aşk gibi büyük işlere kalkışırlar ve en nihayetinde kendi paylarına düşeni de tadarlar. Dizi pek çok açıdan eleştirilebilir olsa da, keyifli ve deli dolu bir hikaye. Umarız sizlere güzel şeyler hissettirir ve düşünce dünyanızda keyifli bir yolculuğa çıkarır.

aşk 101 netflix love 101 aşk 101 netflix