Netanyahu'dan BM'de Sessiz Protesto

TAKİP ET

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu konuşması sırasında 44 saniye sessiz kaldı ve "İran tehdidine" karşı sessiz kalan uluslararası toplumu protesto etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın İsrail tehdidine karşı sessiz kaldığını iddia ettiği uluslararası toplumu, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında 44 saniye sessiz kalarak protesto etti. Sessizlik eylemi öncesi yaptığı açıklamada BM'ye yüklenen Netanyahu, BM'nin İran'ın kendi ülkesine yönelik tehditlerine sessiz kaldığını iddia ederek BM'yi suçladı.  Netanyahu, “Sessizliğe hoşgeldiniz. Sağır eden sessizliğe” dedikten sonra 44 saniye boyunca BM kürsüsünden hiçbir şey söylemedi. “BARIŞ YERİNE SAVAŞ OLACAK” Netanyahu, daha sonra yaptığı konuşmada “İran anlaşmasının barış getirmeyeceğini, milyarlarca dolarlık yaptırımların kaldırılmasının İran’ın saldırganlığını büyük olasılıkla artıracağını” savundu. “Bu savaşı daha olası hale getirecek” diyen Netanyahu, İsrail'in kendisini savunmak için elinden geleni yapacağını da söyledi. Netanyahu, “BM, Ortadoğu’da tek demokrasi İsrail’e karşı aşırı bir düşmanlık içinde” diyen Netanyahu, BM'den Suriye'de işlenen cinayetler için son dört yılda sadece bir kez kınama geldiğini, kendi ülkesinin operasyonları için ise 20 karar alındığını söyledi. Netanyahu’nun protestosu, sosyal medyada ise alay konusu oldu.

binyamin netanyahu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu bm dünya haberleri israil İsrail Başbakanı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Netanyahu